Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért alszok nyitott szemmel,...

Miért alszok nyitott szemmel, és beszélek álmomban?

Figyelt kérdés
Tegnap este is előfordult. Álmodtam, és közben éreztem hogy fáj a szemem, ha becsuktam, akkor nem láttam az álmot, ezért alvás közben pislogtam, de ez nagyon kényelmetlen volt. A másik pedig nagyon gyakori, sokszor amit álmomban mondok, azt valójában is mondom. Beszéltem egy álomalaknak, és közben hallottam, és éreztem ahogyan beszélek. Amikor pedig becsuktam a számat, nem tudtam beszélni az álomvilágban. Stressz miatt jelentkeznek ezek a problémák?
2016. jún. 5. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Alvás közben az agy egy speciális cuccost termel, ami megakadályozza hogy álmodban mozogj.

Szerintem valami gond lehet vele.

Igen, stressz is kiválthatja, meg tudod szüntetni az okot?

2016. jún. 5. 22:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Sokszor éberen alszok. Tehát tudok mozogni, tisztában vagyok vele, hogy éppen alszok, álmodok, hallom a környezetemben lévő hangokat, stb.
2016. jún. 5. 22:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor eleve nem is mész le a REM fázisba?
2016. jún. 5. 23:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Próbálj meg új alvó pozíciót felvenni hátha segít.
2016. jún. 6. 02:13
 5/5 anonim ***** válasza:
nem értem a kérdést fogalmazz kérlek világosabban!
2016. jún. 6. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!