Amikor gondolkodom, miért beszélek néha T/1-ben?
https://www.youtube.com/watch?v=wfYbgdo8e-8
Csak egy példa: *éppen írom a házimat és eszembe jut, hogy ki kéne pakolni a mosógépet.* Egy feladat végéhez érek, és megszólalok magamnak a fejemben: "Jó, oké, akkor ez a feladat után kipakoljuk a mosógépet." Nem igazán érzem úgy, hogy kettő ember lenne a fejemben, de akkor miért csinálom ezt? Van amikor E/1-ben, van mikor T/1-ben beszélek. Az utóbbi többnyire akkor, ha valami feladatom van és azon gondolkozom. Eddig úgy voltam vele, hogy biztos elmebeteg vagyok, de ennek a videónak az ismeretében már kicsit másképp gondolom.
Több év terápia során szembesültem vele, hogy milyen sokan vagyunk egyetlen testben. Nem kell félreérteni, nincs hasadt tudatom, nem vagyok disszociatív személyiségzavaros, egyszerűen csak arról van szó, hogy az ember sokféle szerepben létezik egyszerre, és ha valamivel nehezen boldogul, akkor ezek a szerepek egy kicsit külön működnek...
Mindenkiben él egy szeretetre vágyó kisgyerek, egy gondoskodó, felelősségteljes felnőtt, nemétől függően a férfi/nő, és még egy csomó variánsa a fentieknek. Álmomban többször élem meg magam több személyként, és nincs ezzel semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!