Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az alvás közbeni cselekvéssel...

Az alvás közbeni cselekvéssel lehet valamit kezdeni?

Figyelt kérdés

Nem túl sokszor van, de számomra eléggé félelmetes, mert nem emlékszek semmire se. :(

Nem szoktam alva járni, de ha kimondják a nevemet, amikor alszok vagy bármilyen ingert kapok, tudat alatt felfigyelek rá. Kinyitom a szemeimet és "válaszolok az ingerre" fizikai cselekvéssel.

Mindig emlékszek arra, ha felébredek, tehát amiket csinálok, azokra egyáltalán nem.

Párom rettenetesen örült mikor smárpartiba kezdtem vele. Azt hitte, hogy ébren vagyok, mert nyitva volt a szemem. Ez azért volt, mert hozzám szólt, hogy "Jó éjszakát!". Ebből természetesen én semmire se emlékszek, csak a történetet ismerem, amit elmesélt.

Lehet az ilyen jelenségen valahogy segíteni saját erőből vagy már csak a pszichológus/pszichiáter maradt?

2017. ápr. 23. 20:42
 1/2 anonim ***** válasza:

"Vagy már csak a pszichológus/pszichiáter maradt?"

Elárulom, hogy oda nem "bolond" emberek járnak.

Saját erőből nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, hiszen rákell jönni a "probléma" forrására, ha nevezhetjük problémának. Ez egyedül nagyon nehéz, még akkor is ha tökéletesen ismered saját magad, és képzett vagy ilyen téren(tudás).

2017. ápr. 23. 20:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem rosszból írtam természetesen. Volt pszichológus tanárom is, szerettem. :) Én magam vagyok olyan, hogy ódzkodok mindenféle orvostól, illetve, ha lehetséges akkor megpróbálom magamtól is megoldani, de ha nem marad más lehetőség, akkor elkúszok az orvosig. Arra gondolok elsősorban, hogy valamilyen stresszhatás hozza ki... Ez legtöbbször akkor van, ha egy bizonyos helyre nem akarok menni, hiába vagyok felnőtt, azt az egy helyet képtelen vagyok elviselni. Viszont sajnos ezt konkrétan lehetetlen elkerülni, mert máskülönben háború lesz belőle. Így a stresszhelyzet is megmarad.
2017. ápr. 23. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!