Öngyilkosságot tervez, hogyan tudok segíteni?
Nagyon közeli barátom miatt aggódom. Eddig is aggódott mindenki érte, az egyik tanárnő is, mert ebben az évben nem volt túl jól. Hatalmas karikák a szemei alatt és nagyon szomorú volt a tekintete. Volt hogy könnyezett és mosdóba ment, mert ,,csípi valami a szemét''. Nagyon sokszor mosolyog és sorra mondja a vicceket,de ha elmennek mellőle az emberek, akkor azonnal visszatér a hervadt arca. Most volt születésnapom és elhívtam a buliba. Nálam aludt, mert messze lakik és részegen elmondta, hogy ha nem sikerül az érettségije akkor megöli magát. Megijedtem, nem tudtam semmit mondani, inkább lefektettem pihenni és reménykedtem, hogy csak a pia miatt mond butaságokat. Azóta, ha írok neki, akkor rövid válaszokat kapok.
Nagyon jó barátom és őszintén tetszik is. Nem szeretném, ha tényleg megtenné. Tudok neki valahogy segíteni? Nem szeretném rosszul kezelni a helyzetet, mert akkor talán kétszer veszítem el.
ne hagyd hogy megtegye
próbáld meg megtudni mi az amiért meg akarja megölni magát
Szia,
Itt egy hasonló kérdés, amiben jó válaszok vannak, esetleg segíthet.:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__1039637..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!