Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit képzelnek azok az emberek,...

Mit képzelnek azok az emberek, akik csak úgy hivogatják anyámat, hátha ingyen foglalkozik velük csak mert pszichológus?

Figyelt kérdés

Anyám psichomókus (gyengébbek kedvéért pszichológus). A karantén alatt online fogadta "ügyfeleit", akikkel elbeszélgetett természetesen kép nélkül.

Most meg állandóan csörög a telefonja és hívogatják segítségre szoruló emberek. egyik öngyilkos akar lenni, másiknak meghalt a gyereke, harmadik elveszítette a munkáját. És ezt mind ingyen! Ez rohadtul bassza a csőrömet!

Anyám egész nap telefonál, semmi ideje és mindenzt igyen. Na szép. Ekkora pofátlanságot. Mert normálisan bejönnének a rendelőjébe és ingyen beszélgetnének? Neeheheeeemmm... Azért a lókukinak is van vége!

Anyám meg sajnálja őket és egyénenként 3-4 órát beszélnek.

Az óradíj anyunál "betegtől" függően 10-20e Ft. De megéri, mert nagyon jó!!! De ez... Hogy csak úgy felhívják, hátha ingyé felveszi...

Kihasználják anyámat, emrt tudják, eljárt a hír, hogy gyenge érzelmileg és megsajnál mindenkit.

És itt most nem arról van szó, hogy nem segít, hanem az, hogy MINDENKI kihasználja. havi 1-2-szer előfordulhat, de egész nap és mindennap!! Na neeem. Én ezt nem engedem.

2020. jún. 29. 15:15
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nehogy azt higgyétek ,hogy ezek csak ilyen egyszeri alkalmak! egy bizonyos emberrel többször is beszé legy nap. van akivel már 2 hete minden nap beszél.
2020. jún. 29. 15:46
 12/21 A kérdező kommentje:
8. szerintem meg pont TE ne szólj bele abba, hogy én mibe látok és láthatok bele. Pontosan tudom, hogy kik ezek az emberek és anyámat is jól ismerem.
2020. jún. 29. 15:47
 13/21 anonim ***** válasza:
90%
Ennyire zavar h nem rád figyel? Azért a billentyűbe ne verd a fejed
2020. jún. 29. 15:56
 14/21 A kérdező kommentje:
1. az zavar, hogy nem a családdal van, hanem egész nap csak telefonál ráadásul ingyen. 2. kihasználják. Ezek zavarnak. többször nem fogom leírni
2020. jún. 29. 15:58
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkivel beszélget ingyen, csak veled nem, pedig rád férne szerintem.
2020. jún. 29. 16:09
 16/21 anonim ***** válasza:
De ő mindenképp fizessen érte hisz különben ő is csak kihasználja az anyját
2020. jún. 29. 16:16
 17/21 anonim ***** válasza:

Abba szólok bele a kérdésben leírtak közül, amibe akarok, mivel te akarsz itt önigazolást kapni.

De persze majd elkezdek számomra ismeretlen embereket leokádni (betegei) csak hogy neked igazad legyen.

Ja és ha anyádé a praxis, te honnan is ismered JÓL a pácienseit? Az nem “jól ismerem” kategória, hogy anyád beszél róluk. Miért gondolod, hogy neked jogod van felettük ilyen undorító stílusban ítélkezni? És miért érzed magad felhatalmazva, hogy beleokoskodj anyád munkájába? Talán te jobban értesz hozzá nála?

2020. jún. 29. 16:23
 18/21 anonim ***** válasza:
Én megértem. Attól még hogy valaki pszichológus van magánèlete és családja. Én sosem keresem a megbeszélt időponton kívül. Én is utálom ha a szabadidőmben a munkahelyemről hívogatnak. Szerintem tiszteletben kell tartani mások pihenőidejét.
2020. jún. 29. 17:09
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsoval. Az oké h jofej és segít néha munkaidőn kívül is, de ne menjen rá a családi és magánélet. Azért vannak a heti megbeszélt időpontok. És itt nem is csak a pénzről van szó, hanem arról hogy a kérdezi édesanyjának van gondolom egyéb elfoglaltsága is a munkán kívül és tudni kell nemet mondani..
2020. jún. 29. 22:44
 20/21 anonim ***** válasza:
26%

Ja, hogy inkább dögölne meg az az öngyilkos, mi? Nagyon jó fej lehetsz. Anyud mondhatná azt pl. 10 perc beszélgetés után, hogy nincs most ideje, nem tud többet szánni erre, stb. Az ő dolga, hogyan csinálja, te ne szólj bele.

Más nem keres meg 10-20ezer forintot egy nap, és egy nap nem egyetlen páciense van, szóval így sem lehet panasz.

Nem tudom, a kis bölcsészdiplomájával mi alapon kér el 10-20ezret, én max 5ezret adnék. Doktornak, orvosnak, aki megvizsgálja az embert, felír gyógyszert, stb., és még gyógyít is, megérteném, de gondolom, nem végzett anyád orvosit csak egy kis bölcsész szakot.

Meg hát ez olyan szakma, hogy életet menthet, és lehet, pont éjjel 2-kor kell valaki életét megmenteni. Nem csak a nagy lóvékat begyűjteni, bizony!

Tudod, engem vasárnap délután keresett egy szinte idegen valami szakmai dologban, segítséget kért, és foglalkoztam vele (nem pszichológus vagyok), kérdezte, mivel tartozik és mondtam, hogy semmivel. Én még élveztem is, hogy segítettem neki.

És képzeld, vannak emberek, akik meghallgatják mások problémáit, ingyen, és talán még többet is segítenek, mint a pszichológusok. Szóval bátran befejezheted a siránkozást is azzal, hogy gondolom közel 100ezret így is megkeres anyád azzal, hogy embereken vagy segít vagy nem, amit mások ingyen csinálnak. Gondolom, már nagyon felvet a jólét, azért írogatsz itt hülyeségeket.

2020. jún. 29. 23:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!