Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez szorongas vagy mar skizofre...

Ez szorongas vagy mar skizofrenia?

Figyelt kérdés
Ha latok, hallok valami olyat a neten,tvben vagy az utcan, ami eros idegzetueknek valo (valamikor eleg csak annyit elolvasni, hogy baj van), olyan szinten felzaklat, hogy majdnem panikrohamom lesz. Ez foleg akkor erosebb, ha menzesz elott vagyok. Eleg annyi is, hogy valami furcsat erzekelek magamon, rogton megijedek, es a legrosszabbra gondolok: megbolondulok, skizofren vagyok, rakos vagyok. Nagyon nehezen nyugszok le es nagyon rossz erzes felni. Menekulni akarok, de nem tudom hova es mi elol. Az a legijesztobb, hogy mikor ilyen ideges allapotba kerulok, akkor mindentol felek, minden megjobban felzaklat: peldaul ha valami hangos, ha felnezek az egre es meglatom a felhoket. Kepes az is megijeszteni, hogy miert ugy gyurodik a ruha, ahogy. Ez derealizacio vagy szorongas?Valamikor mar elorevetitem a szorongast, ha olyan helyre kell mennem, ahol voltam mar egyszer igy rosszul. Ilyenkor allandoan figyelgetem magam, hogy na ugyan eppen mennyire szorongok. Ezzel is felidegesitem magamat. Szedek nagyon keves gyogyszert erre, tehat latott doki. De elakarnam hagyni, de felek, hogy meg rosszabb lesz. Ha elmulik ez az allapot, akkor tok jol vagyok, de addig szamolom a perceket es a hangulatom is depis lesz. Nem tudom 0-24 elterelni a figyelmemet es nem is akarom csak azert, hogy ne legyek rosszul. Olyan akarok lenni, mint regen. Hogy ha egesz nap csak fekszek, akkor se legyen szorongasos rohamom. Ujra unazkozni akarok szorongas nelkul. Segitseg! :(
2020. jún. 27. 15:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Először is nem vagyok orvos szóval ez csak a véleményem mielőtt bárkitől megkapnám. Ahogy mondtad szerintem is ez szorongás és pánikroham ami derealizációval is együtt járhat. De ezt a doki is mondta gondolom. Nem kell egyből skizofréniára a gondolni. Amikor szinte menekülni akarsz mert erőszakos jelenetet látsz az szerintem valamilyen fóbia lehet, mert ez ez teljesen irreális félelem amit érzel. Nekem is van hasonló fóbiám, most nme szeretném ide leírni (talán privátban), de én tudom hogy ez miért van, nálam ezt mi váltotta ezt ki. El kellene gondolkozni hogy ezt mi válthatta ki.

Ha nem vagy jobban keress egy másik dokit, de ha csak gyógyszerrel akarja letudni akkor inkább egy pszichológust.

2020. jún. 27. 16:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Amikor elkezdek szorongani, akkor is menekulni akarok. Tok mindegy, hogy mi valtotta ki a szorongast. Nem akarom erezni ezt az erzest, azt akarom, hogy minel hamarabb muljon el. Felek attol, hogy felni fogok.
2020. jún. 27. 16:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Elkerülő viselkedés mikor már attól is félsz hogy mi lesz ha.

Azt hogy mi váltotta ki az általánosságban értettem. Lehet hogy történt valami ami ezt az egészet elindította.

Terápia kellene neked nem (csak) gyógyszer. Ezért mondtam hogy szerintem keress egy másik szakembert.

2020. jún. 27. 16:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Egy szakitas valtotta ki az elso panikrohamot, gondolom a rengeteg felgyulemlett stressz igy csapodott ki. Aztan elkezdtem figyelgetni es felni tole, hogy mikor tortenik meg ujra. Igy valt mindennapossa a szorongas. :(
2020. jún. 27. 16:43
 5/6 anonim ***** válasza:
A félelem csúcsosodik pánikrohamban, ami összefügghet a PMS szindrómáddal. Mélylélektani módszerekre (KIP, ego-state, regresszió, Bradshaw, Rossi) kiképzett terapeuta képes ezt gyógyítani.
2020. jún. 27. 17:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Amikor pánikbeteg lettem, az evéstől, a fürdéstől, minden hétköznapi dologtól szorongtam, pánikoltam. Idővel ez lecsendesedik. Ne feledd az ilyen szorongásos dolgok az egyik legjobban gyógyítható nyavalyák közé tartoznak. Ne aggódj, van kiút ezt tartsd szem előtt.
2020. jún. 28. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!