Az normális, hogy első alkalommal sem a pszichiáter, sem a pszichológus nem reagált semmit a rossz dolgokra, amiket mondtam, csak kérdezgettek?
A pszichiáter rövid beszélgetés után felállított diagnózist, felírt 3 féle gyógyszert, majd klinikai szakpszichologushoz irányított.
Vele csináltam egy tesztet, aztán o is kérdezgetett, de egyikük sem adott semmilyen tanácsot, csak kérdeztek tovább. Amúgy mindkettő elég normálisnak tűnt, 50 felett vannak, szóval nyilván van tapasztalatuk. Bár úgy érzem nem vettek elég komolyan a helyzetem, pedig a diagnózis súlyos depresszió, talán bipolaris, érzelmileg labilis személyiségzavar, kenyszerbetegseg, szorongás es elmondtam nekik, hogy évek óta minden nap öngyilkos akarok lenni... igazából kívülről soha nem mondanak meg az emberek, hogy lehet valami bajom, de nekik nyilván nem kellene azt gondolniuk, hogy csak mert valaki egy fiatal csinos lany, mi baja lehet. Bar paranoiás is vagyok es nőkkel sok konfliktusom volt, úgy érzem így gondolhatják. Eddig tb alapon voltam, tényleg muszáj magánhoz menni, ha komoly segítséget akarok?
Ez nem úgy működik, hogy megmondják, hogy mi rossz, meg most akkor mit csinálj, és bumm, meggyógyulsz. Még sokáig nem fognak semmi visszajelzést adni. Csak a filmekben van olyan, hogy első alkalommal elsírja az életét a páciens, a pszichiáter meg rögtön rávágja, hogy x gyermekkori trauma miatt alakult ez ki és ezt és ezt csinálja.
Legyél türelemmel. A gyógyulást egyébként is neked kell majd végigvinned, ők csak rávezetnek, hogy merre indulhatnál el. Nagyrészt egyedül kell majd csinálnod mindent.
A kérdezőnek az a baja, hogy első alkalommal mindenhol csak kérdezgettek tőle és nem volt konkrét segítségnyújtás. Nem írta sehol, hogy tutujgatásra vágyik...
Amúgy a többi alkalom valószínűleg teljesen más lesz, a pszichológusnál mindenképp, az első az ilyen felmérő, feltérképező beszélgetés volt. Az első pár alkalom még ez után is ismerkedős. Utána jön maga a terápia.
A pszichiátered nem tudom, milyen. Van, amelyik sose mond semmit, csak receptet ír, van, amelyik meg mond (és ebből is kétféle van: aki hülyeségeket mond, meg aki nem :D) Na de itt első alkalommal gondolom sok idő elment azzal, hogy kikérdezett (ha már ilyen diagnózisokat felállított... Vagy azok már eleve megvoltak, csak az egy új doki?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!