Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiáterhez kell beutaló?...

Pszichiáterhez kell beutaló? Mennyibe kerül, milyen időnként van? Mit csinálnak ott a pácienssel?

Figyelt kérdés

Pszichológiai alkalmasságin mondta a pszichológus, hogy menjek pszichiáterhez. Hogy zajlik?

Köszönöm.

2020. jún. 17. 10:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell beutaló. Csak időpontot kell kérned a körzeti gondozóban, és akkor ingyenes. Ha magánba mész, akkor sem kell beutaló, de annak elég borsos az ára, viszont az előnye az, hogy több idő jut rád, és nem is biztos, hogy azonnal gyógyszert akarnak felírni.
2020. jún. 17. 10:16
 2/12 anonim ***** válasza:
64%

Nem kell beutaló, semmibe nem kerül. Elmondod a problémáidat, és felír gyógyszert, illetve esetleg ad beutalót pszichológushoz. Akkor mész, amikor időpontod van, az elején sűrűbben.

Ugye az megvan, hogy az alkalmasságin nem mentél át!

2020. jún. 17. 10:20
 3/12 anonim ***** válasza:
40%
10-12.000 ft/óra a magánpszichiáter és csak időpont kell - nem fizetőshöz sem kell beutaló. Durván hetente szoktak menni. A pszichiáter gyógyszerezik, nekem az első óra után 3 félét írt fel. Látta, hogy komoly a szitu, meg én is eleve receptért mentem, nem pátyolgatásért meg okoskodásért, ezért nem pszichológushoz mentem. Beszélgetésnél megkérdezik, mi a bajod, turkál a magánéletedben, múltadban, stb., próbálja kideríteni, honnan eredeztethető az ottléted miértje.
2020. jún. 17. 10:33
 4/12 FoxtrotLidérc ***** válasza:
27%
Pszichiáter? De hát miért? O.o Milyen indokkal küld?
2020. jún. 17. 11:02
 5/12 A kérdező kommentje:

2.,3. válaszoló, egyből gyógyszer?

Hát én azt hittem, hogy van mondjuk heti 1-2x kb egy órás beszélgetés. Vagy nem? A beszélgetést inkább a pszichológus csinálja? A pszichiáter csak az elmondottak alapján gyógyszerez?

10-12ezer nagyok sok nekem, de kórházi nem tudom mennyire jó. Mármint nyilván ott is tanult emberek vannak, de nem tudom. És az igaz, hogy kb 1 éven keresztül kell járnom?

És mi van, ha nem igazán tudom, hogy mi a bajom? Félek, hogy bezárnak.

2020. jún. 17. 12:49
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2020. jún. 17. 12:50
 7/12 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem igazán tudom, azt mondta, kiszámíthatatlan vagyok, labilis, zavart, nem tudom, félek az újtól, az idegentől, nem tudom igazán, csak annyit érzek, hogy valami nagyon frusztrál, de nem tudom mi és miért érzem ezt. Meg alvással furcsán állok és rémálmok, sokszor idegességtől iszonyú erős fejfájás, nem tudom, hogy mekkora a baj, lehet semmi komoly, de én félek, hogy bezárnak.
2020. jún. 17. 12:55
 8/12 anonim ***** válasza:
32%
Gyógyszert akkor ír fel, ha beszeded. Ha te azt mondod, hogy csak akkor, ha muszáj, akkor nem fogja erőltetni. De mit szeretnél tőle? A lelki pátyolgatással semmire nem mész, a problémáidat neked kell megoldani. Ha pedig fizikailag működik valami rendellenesen az agyadban, akkor pedig kell a gyógyszer.
2020. jún. 17. 13:10
 9/12 A kérdező kommentje:

De azt ő honnan tudja, hogy fizikai, vagy lelki? És a pszichológus honnan tudta, hogy ő kevés ide?

Nyilván, ha ajánlja, ha segít, akkor beszedem a gyógyszert. Ki akarok mászni ebből a szartengerből. Régebben is voltam pszichológusnál, évekig, gyerekként. Mai napig bennem maradt ez az érzés. Csak többszöri találkozás után kezdtem kicsit feloldódni, akkor érzetem, hogy kicsit jobb, de aztán megint.

Nem tudom mit szeretnék, a pszichológus mondta, hogy szükségem van rá. Mondjuk szeretném tudni, hogy mitől van ez.

Köszi a választ.

2020. jún. 17. 13:22
 10/12 A kérdező kommentje:

*A lelki pátyolgatással semmire nem mész, a problémáidat neked kell megoldani.*

De a problémámat nem neki kell megmagyarázni és orvosolni?

2020. jún. 17. 13:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!