Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak ha nincs életcélom?

Mit csináljak ha nincs életcélom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Igyekszem rövidre fogni a problémát.

Szóval..

27 éves férfiú vagyok. Jó munkahelyem van remek munkatársakkal. Amikor bent vagyok, akkor relatíve gyorsan telik az idő és nem feszengek. Viszont a másnapot, hogy bent legyen ugyan akkor még se várom..Viszont a pénteket már annál inkább, hogy ne kelljen dolgozni mennem, hogy ezzel menjen el a napjaim nagyrésze. Azaz munkával.

Amúgy relatíve sokat keresek, érdekel a munkám és a megtakaritásom is több mint a legtöbb embernek. Budapest zöld övezeti helyén lakom a barátnőmmel akit szeretek.

Mindenem megvan ami kell: Nagy tv, nagyon jó gép, remek telefon, egészséges vagyok, hetente 3x edzek, rendszeresen járok ki focizni, odafigyelek elég erősen az étkeztetésemre. Sok tudományos cikket olvasok..Szóval általában hasznosan, proaktívan és nem unalmasan telnek a napjaim.

Viszont..Rengetegszer érzem azt, hogy semmi értelme az életemnek. Nincs életcélom az életben, nincs olyan dolog ami miatt éljek. Nincs olyan dolog ami miatt érdemes lenne felkelnem és motiválna a nap többi részében. Üres vagyok belül. Nagyon rossz érzés belegondolni abba is, hogy a hét 5 napjából 8 órát dolgoznom kell. A munka teszi ki az életem nagy részét..de minek.

Legszívesebben ilyenkor öngyilkos lennék. Ha lenne előttem egy olyan bogyó ami örökké elaltatna..egyből bevenném. Ha lehetőségem lenne eutanáziára..megtenném.

Nem úgy kell engem elképzelni, hogy ilyenkor depressziós vagyok és nem lehet hozzámszolni..Ugyan olyan aktív vagyok csak a negatív gondolataimmal.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Hogyan találhatok rá az életem értelmére? Van e remény vagy ez addig fog tartani amíg egyszer csak el nem kattanok?

2020. jún. 21. 19:13
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem neked jó életed van, nincs itt olyan nagy gond

Ha vége a koronavirus témának akkor menj el szórakozni,kirándulni, utazni más országokba

Kissé szerintem bele vagy a munkádba már fásulva dehát gondolj abba bele,hogy mindenki dolgozik és mindenkinek a töke tele van főleg ha a cégnél még olyan munkatársak is vannak ahol szándékos rosszindulatból még idegelik is az embert és nem tudja még a munkáját normálisan se végezni

Vagy vannak olyanok akik kemény fizikai munkát végeznek és örülnek ha hazaérnek egy fárasztó nap végén 10 órányi nehéz fizikális munka után

Vannak nálad sokkal de sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek gondolj erre és dobd fel az életed hétvégente vagy szabadságon

2020. jún. 21. 19:23
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nagyon nem vagy egyedül ezzel a problémával.

Szomorú, de nagyon sok ember - akinek látszólag megvan mindene amire mások vágynak - egyszerűen értelmetlennek, és üresnek érzi magát, és a mindennapjait.

Viszont, szerintem van egy határ úgymond, ami után már el kell gondolkozni, hogy esetleg az illető segítséget kérjen.

Ne gondold, hogy a depresszió mindig látható dolog. Ezt úgy értem, hogy említetted, hogy nem úgy kell elképzelni, hogy depressziós vagy és nem lehet hozzád szólni, mert te akkor is ugyanolyan vagy, csak negatív gondolatokkal.

A depressziónak nem minden esetben vannak látható jelei.

Nagyon sokan, ahogy te is mondod, látszólag jól elvannak, teszik a dolgukat, jönnek-mennek, dolgoznak, élik az életüket - de belül valami egészen más zajlik.

Remélem nem veszed zokon, és bár nem vagyok se orvos, se pszichológus, de én javasolnám neked, hogy keress fel egy pszichológust.

Semmi esetre sem elhanyagolható az, hogy úgy érzed sokszor, hogy legszívesebben öngyilkos lennél.

Azt nem hiszem, hogy meg fogsz kattanni, de ha elfogadod a tanácsom, ne vedd ezeket az érzéseket félvállról. Ezek jelentenek valamit, és igenis foglalkozni kell velük, szakember segítségével.

Remélem te nem tartozol azok közé az emberek közé, akik zsigerből elutasítják az ilyesfajta segítségkérést.

Hidd el, sokat segít, megéri.

2020. jún. 21. 19:25
 3/9 A kérdező kommentje:

Augusztus végén megyek corfura, jövőévben mauritiusra. A koronavírus nekem egy áldás volt a home office miatt. A munkába nem vagyok belefásulva mert bent tök jól elvagyok, munkatársaimmal jót szórakozunk.

Diákként nehéz fizikai munkát végeztem és tudom milyen az a kemény munka és rossz munkatársak. Ezek akkor motiváltak, hogy olyan munkahelyen dolgozzak mint a mostani.

A szabadság nem jó ötlet mert épp üresjáratokon jön ki ez a dolog..Amikor épp a saját gondolataimmal vagyok együtt, amikor van időm ezzel foglalkozni.

Én értékelem azt amim van, szerencsésnek is érzem magam. Szoktam kirándulni is stb. De ettől továbbra se fogom tudni, hogy mi értelme ennek az életnek. Nagyon nagyon idegesít ez a gondolat.

2020. jún. 21. 19:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az életnek az az értelme, hogy jól érezzük magunkat benne amig élünk,éljük azt bárhogy normális emberi keretek között persze

Beszélned kéne tényleg egy phszihológussal ezekről a dolgokról, hogy nem látod az élet értelmét meg,hogy megölnéd magad néha

2020. jún. 21. 19:36
 5/9 A kérdező kommentje:

"Semmi esetre sem elhanyagolható az, hogy úgy érzed sokszor, hogy legszívesebben öngyilkos lennél."

Soha nem bántanám magam. Ezért is emlitettem olyan eszközöket amik nem járnak szenvedéssel.

Én is nagyon sokat gondolkodtam pszichológuson..viszont nem tudom mennyire segítene, nem érzem azt hogy egy szakemberrel való beszélgetés során eljutnék oda, hogy áhá, szóval ezért élek...

mindenesetre, így hogy te is írtad..ráveszem magam, hogy keressek valakit.

2020. jún. 21. 19:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Introvertált vagy.

Én megértelek.

Neked más fontos.

Engem nem érdekel a nyaralás,a külsőséges,ami felbecsülhetetlen,az a szabadság,a sok szabadidő.

A mai világban ettől fosztják meg az embereket,tárgyakért cserében.

Aki magamutogató,extrovertált,azoknak ez élet,a többieknek szenvedés.

Igen,a home office már jobb,mert legalább nem kell kimozdulni,azzal sem megy az idő kárba.

2020. jún. 21. 22:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem te pont olyan típus vagy, mint en is, aki rengeteget elmélkedik es azon kevesek közé tartozunk, akik látják, hogy hogy az életnek es az élet körforgasanak a világon semmi értelme nincs. Megszületünk, majd minden nap azzal a tudattal kell élnünk, hogy egyszer véget er az egész. Mégis hogy várhatják el tőlünk, hogy ezzel a tudattal éljünk es jól érezzük magunkat a mindennapokban. Sokszor mikor az időseket nézem, nem is értem, hogy hogy nem őrültek még meg. Megoregedtek, az életük legrosszabb időszakában vannak, tudjak, hogy az éltünk 90 százalékát mar leélték, ott vannak sokkal rosszabb külsővel, sokkal gyengébben, akar sokat betegeskedve... en fiatalon közel állok az őrülethez, fogalmam sincs, hogy mi lenne velem idősen.

Fogalmam sincs mennyire megértem, amit az eutanáziáról mondtál. En évek óta gondolkodom az ongyilkossagon, de drasztikus módszerekhez nem tudnék folyamodni.

Bár azt hozzáteszem, hogy a helyzetünk nagyon más, nekem évek óta súlyos depressziom van, személyiségzavarom is, a munkám nagyon instabil, jelenleg nincs is a virus miatt, amibe szinten kezdek beleőrülni... szóval megértelek.

2020. jún. 22. 12:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj nekem sincs. Én is 27 éves pasi vagyok. A lényeg, hogy ne törődj ebbe bele, ne fogadd el, aki keres előbb-utóbb talál. Kísérletezni kell. Ki kell próbálni új dolgokat, kilépni a komfort zónádból, fejleszteni kell saját magád, ha kell menj el szakemberhez. Én úgy gondolom mindenki létezésének megvan a célja, de nem mindenki találja meg.
2020. jún. 22. 16:47
 9/9 anonim válasza:
100%

#1, Egy nehéz helyzetben lévő embernek szerintem sosem szabadna azt mondani, hogy vannak ennél rosszabb helyzetben lévők is. Ez így való igaz, de ez egy elkeseredett emberben (akaratlanul is) még rosszabb érzéseket kelthet, "az én problémám nem is számít másokéhoz képest, mégis nyafogok" stb.

"Attól még senki

és semmi nem jó, hogy van

nála rosszabb is." - Fodor Ákos

Az én véleményem pedig, amint már írták előttem, vannak olyan emberek (köztük én is), akik az átlagnál többet gondolkodnak az élet értelmén, a saját kárukra. Nekem is megvan mindenem, nyaralok, bulizok, vannak barátaim, családom, mégis minden nap gondolok rá, hogy "basszus, de jó lenne elaludni és nem kelni fel". Én bántottam már magam, és nem esküdnék meg, hogy nem fogom újra csinálni, de nem így szeretnék elmenni. Csak meg akarok szűnni.

Nemtudom, hogy vannak-e "gyárilag" ilyen emberek, vagy a legtöbbjüknél mentális betegség hatása, de szerintem pszichológushoz még "egészségesen" is érdemes lenne néha ellátogatni, ha megteheti az ember.

2020. jún. 28. 17:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!