Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Iszonyatos lelki teher számomr...

Iszonyatos lelki teher számomra, hogy 20 évesen nem tudok főzni, "mit tegyek"? (lent)

Figyelt kérdés

Nem tudtam, hogy az ételek-italok vagy a mentális egészségbe írjam, de ide írom inkább. Lány vagyok, és még teát se tudok főzni, azaz semmit nem tudok, csak amit a mikróban lehet csinálni, de amihez a gázt kellene használni, azt nem tudom egyáltalán. És amiért a mentális egészség témára esett a választásom, az az, hogy tetézi a bajt, hogy amint megpróbálnék valamit csinálni, például krumplit pucolni, valami krémet összekeverni, ez soha nem sikerül, annyira remeg a kezem, könnybe lábad a szemem, emiatt nem látok semmit, és valamit elbénázok / melléöntök stb. Amúgy is nagyon esetlen a mozgásom, nagyon ügyetlen vagyok (mármint nem csak főzéshez, hanem az ég világon mindenhez, még a járásom is olyan esetlen meg furcsa) de ha még ideges is vagyok, akkor mégrosszabb. Olyan, mint mintha zavarban lennék, pedig senki nincs ott rajtam kívül, remeg a kezem, annyira szégyellem, hogy 20 éves lány létemre nem tudok ilyen konyhai dolgokat megcsinálni. Na és amiért az Ételek-Italok témába is írhattam volna, az az, hogy mit javasoltok, hogyan kezdjek hozzá? Meg a gázt is félek begyújtani, mert már ezer éves, és attól félek, hogy valamit elbénázok és felrobban és megég az arcom és sebhelyes leszek és tönkremegy az életem :S

Egyébként más gyakorlati dolgokat meg tudok csinálni, például takarítani tudok, meg szociális fóbiám sincs, el tudok menni csekket befizetni, intézni hivatalos ügyeket, de a főzésnek a gondolatától is könnyek szöknek a szemembe és legszivesebben elásnám magam :S Úgy érzem, ha valaki az ismerőseim közül megtudná ezt rólam, én megölném magamat, vagy elbujdokolnék, vagy nem tudom :S Segítsetek

2010. júl. 31. 21:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Előző, az anyám 43 éves és nemtud főzni, de nem is akar (ez viszont negatív tulajdonság), kiskorába szépen hegedült és matematikaszakos diplomája van. :D
2010. aug. 1. 13:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Már az is jó, hogy beismered magadnka, hogy félsz a főzéstől, ebben nincs semmi, minden ember fél vmitől.

Gondolj arra, hogy mi van akkor ha elrontod?-semmi, max éhes maradsz:) na most komolyan, nincs abba semmi rossz ha elrontasz vmit, én is most kezdem el főzni (18 éves) és hát az első süteményem a kukába végezte, csak én a családomnak sütöttem:) Hát vhogy el kell kezdeni, előbb utóbb mindneki belejön, Te is, csak gyakorlni kell, és be kell vállani, merni kell!- ez itt a titok kulcsa.

Ha az ismerőseid megtudnák, hogy még nem nagyon tudsz főzni? nos nem jönnek át ebéde ennyi:D megölni emiatt sose szabad, semmi miatt se

Fog menni, csak próbálgatni kell

elsőnek süss vmi egyszerűt, vagy csinálj vmi egyszerű kaját (pl én ma spenótot csináltam, az viszonylag könnyű)

vagy simán főz kukoricát, rizst, krumplit, párolj zöldséget, párolj húst

ezek menni fognak:D és így egyre nehezebb kajákat próbálsz csinálni

tudom hogy menni fog:D

2010. aug. 2. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!