Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet ez? Valami komolyabb?

Mi lehet ez? Valami komolyabb?

Figyelt kérdés

Tobb "gondom" is van sajnos.

Eloszor is, vagdostam magam. Volt, hogy ossze vissza vagtam az alkaromat, ahol az erek vannak. Legtobbszor az ereimnel vagtam, de a mellemet, combomat, hasamat, csipomet, felkaromat, vadlimat es a kezfejemet sem kimeltem. Vannak olyan hegek, amik meg most is latszanak, mivel eleg melyre sikerultek. Kb. 1 honapja hagytam abba a vagdosast.

A masik, hogy ugyan teljes csaladban nottem/novok fel, megsem ereztem soha, hogy apamtol megkapom azt a szeretetet, amire szuksegem van. Egyaltalan, nem is hiszem, hogy szeret egyaltalan.

Ovodas korom ota bejonnek az idosebb pasik, es amikor hatodikos voltam, beleszerettem a 16 evvel idosebb tanaromba. Ekkor kezdtem rajonni, hogy valami nem okes. Azota talan 2x tetszett korombeli fiu. Egy csomo celeb-kiszemeltem van, mindegyik borostas, 24+os pasi.

Terjunk vissza az onbantalmazashoz. Eloszeretettel erek hozza a forro dolgokhoz direkt, akar fozesnel akar furdesnel(forro vizes cso). Volt tobbszor is olyan idoszakom, amikor folytogattam sajat magam. Par hete addig utottem a sajat kezem kb mindennek, amig az lett a vege, hogy megrepedt a csontom.

Uristen, most, leirva realizalom igazabol, hogy ezek mennyire abnormalis dolgok!

Aztan van egy olyan is, hogy neha igy ram jon egy olyan erzes, hogy ha elalszom, tuti nem elem meg a reggelt. Azt erzem, hogy meg fogok halni. Es akar egesz ejszaka kepes vagyok fennmaradni, csak mert rettegek, hogy meghalok.

Aztan neha elegge erdekes osszeeskuvesi elmeleteim is vannak. Pl. multkor fajt a hasam, es az jutott eszembe, hogy tuti a baratnom valami mergett tett a kajamba(persze ilyet soha nem tenne). Aztan volt olyan, hogy napokig feltem, mikor elmentem itthonrol, mert azt ereztem, hogy apam valamilyen modon megfigyel engem.

Ohh, es olyan is van, hogy azt hiszem, ha nem kopogok le valamit, akkor tuti megtortenik. Meg olyan is, hogy van egy kis "esti rutinom", es attol felek, ha valamit nem jol csinalok, vagy kihagyok, akkor meg fogok halni. Es nagyon durvan abban a hitben elek, hogyha valami "nagyobb" dolgot nem jobbkezzel csinalok, akkor meghalok.

Szinte minden este olyan erzesem van, hogy valaki meg akar olni. Nem nezek horrort, se semmi olyat, amiben gyilkossag tortenik.

2-3 honapja volt olyan, hogy hangokat hallottam a fejembe, es neha alakokat lattam ott, ahol amugy nem volt senki.

Mielott azt mondod, hogu hogy ahh, tuti kamu, gondolkozz mar, hogy megis ki irna ennyit, ha kamu lenne!?

2020. jún. 17. 03:50
 1/3 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem a legnagyobb segítség számodra az lenne, ha felkeresnél egy szakembert, aki nem teletöm téged gyógyszerekkel, hanem meghallgat és tanácsot ad neked, hogy hogyan kezeld ezeket a dolgaidat/gondolataidat. Úgy gondolom ez már egy jó jel, hogy be látod, hogy nem teljesen normális ez, ami veled történik. Valószínű a szeretet/törődés hiánya váltja ezeket ki belőled. Mindenképp keress fel egy jó pszichológust, hidd el, rengeteget tudnak segíteni! Akár már az is ha egy számodra ismeretlen ember meghallgat és egy teljesen új és mindentől független szemszögből látja a dolgokat!

Sok sikert kívánok neked és remélem 'rendbe jössz' :)

2020. jún. 17. 04:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is menj szakemberhez. Ennek nem feltétlenül kell azonnal pszichiáternek lennie. Az önbántalmazás hátterében állhatnak traumatikus életesemények, hangulatzavarok, személyiségzavar stb, így már csak emiatt is segítséget kell kérned. Az nagyon jó, hogy felismered, hogy nem egészséges dolog, amit teszel.

A paranoid színezetű kényszergondolatok (nem téveszmék!) gyakran jelennek meg az OCD-ben, úgy, ahogy a kényszeres cselekedetek is. Ezekre léteznek terápiás megoldások, így még emiatt sem kell kétségbeesetten arra gondolni, hogy valami nagyon súlyos mentális betegséged van.

A hanghallások, alakok látása nem mindegy, mikor és milyen helyzetben fordultak elő, és milyen intenzitásúak voltak. Alvás-ébrenlét határánál normális az ilyesmi, de ha nappal történt, azt is okozhatja extrém szorongás, depresszió, szervi eltérés stb.

Mindenképpen beszélj ezekről egy szakembernek.

2020. jún. 17. 08:21
 3/3 anonim ***** válasza:
52%
Azt mondja már meg valaki, hogy mitől lesz jobb mha vagdosod magad? Azon kívűl hogy komoly fertőzéseket kaphatsz miatta....
2020. jún. 17. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!