Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan, hogy egy 40 feletti...

Van olyan, hogy egy 40 feletti, elvileg nagyon tapasztalt pszichológus, aki mediátor is kevés a gondjaimhoz?

Figyelt kérdés
Ma hosszú idő után újra elmentem egy új pszichológushoz, ajánlás alapján. Olyan 45 körül lehet, nyilván régóta dolgozik folyamatosan, azt mondta, van olyan, aki 15 éve jár hozza. Igazából olyan volt, mintha most mentem volna először, az elsőnél meg gyerek voltam, mostanra mar teljesen másak a gondjaim. Eleve annak amit akartam mondani csak kb. az 5 százalékát sikerült elmondanom, sokszor félbeszakított es inkább magáról a pszichologiarol beszélt. Az első 15 perc után mondta, hogy pszichiaterre van szükségem es, amikor belementem volna par dologba mélyebben úgy éreztem le akar állítani. Mikor elmondtam neki, hogy bántom magam, olyan volt, minta meglepődött volna. Egy pszichológus nem hall ilyesmit minden nap? Odáig el sem jutottam, hogy évek óta öngyilkos akarok lenni. Ahogy soroltam s gondjaimat es hogy mi van bennem(az igaz, hogy bonyolult a helyzetem es szeritem ritka, hogy valakinek ennyi mentális zavara legyen egyszerre), konkrétan úgy éreztem ez neki túl sok... ha egy szakember, aki évekig ezt tanulja es hosszú évek óta ez a munkája így reagál rám, akkor mégis hogy gondoljam azt, hogy bármikor jobban lehetek? Pedig meg sokkal, de sokkal keményebb dolgokat is el szerettem volna neki mondani, de mar az elején így reagált. Teljesen szürreális volt az egesz. Ilyenkor mégis hogy nyugtassam meg magam, hogy egyszer talán jobban lehetek?
2020. jún. 11. 16:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Próbáld esetleg magad elkezdeni feldolgozni.

Amihez szerintem az segít, ha élet szituációkban gobdolkozik az ember, hogy milyen nagyon konkr3t helyzetekben van gondom és pontosan mi az.

És valahogy ezeket a szituációkat kigyakorolni.

Abban szerintem nagyon igazad van, jogy a halmozott problémák okozhatnaknolyanban is nehézséget ahol nemnis lenne. pl a bizonyos problémákból jövő stressz nem engedi, hogy egy tök más helyzetet tudj kezelni. szóval ha az egyik dolog menne akkor a másik is jobb eséllyel menne később.

2020. jún. 13. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!