Budapesti pszichiátriára hogy utaltassam be magam? Melyik a legjobb?
A megyei phszihiátriára fognak beutalni ahová tartozol ahol élsz
De a phszihiátrián nem nagyon szoktak beszélgetni. Ott megkérdik hogy érzed magad mi bajod van, felirnak gyógyszert aztán jónapot
Ha beszélgetni akarsz akkor phszihológushoz jelentkezz be
Bennfekvős pszichiátriára háziorvos is beutalhat, én többször feküdtem benn életem egy nagyon nehéz szakaszában. Személyes tapasztalatom, hogy az ott dolgozó pszichológusok, pszichiáterek ott sem beszélgetnek többet veled, mint pl. a magánrendelésen, mert egyszerűen nincs rá idejük, erejük, kapacitásuk.
Nekem inkább az ott szervezett különféle csoportos foglalkozások segítettek, mint a pszichodráma, irodalom, zenés festés ("kifestve magadból a gondjaidat és utána elmesélheted, miért azt festetted"), kerámiázás, stb. Ezeket nem pszichológusok vezetik, hanem hozzáértő szakápolók.
Ez egy vidéki városban volt. Budapesten nem tudom a lehetőségeket, de gondolom hasonlóak.
Egyébként létezik un. nappali kórház is, amikor nem fektetnek be a pszichiátriára, hanem naponta bejársz különféle foglalkozásokra, beszélgetésekre, mint amit az előbb is leírtam, olyanokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!