Van olyan, hogy egy 40 feletti, elvileg nagyon tapasztalt pszichológus, aki mediátor is kevés a gondjaimhoz?
Azt nem tudhatod, hogy a 20 év alatt hány páciense hagyta ott. Lehet, hogy minden második keresett helyette valaki mást. A sok év tapasztalat nem jelenti azt, hogy mindenki számára be fog válni.
Sokszor ajánlják egymást szakemberek baráti alapon, ez egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy jó szakember.
Maganhoz jarok, ajanas utjan mentem hozza (egy pszichologus ismerosom ajanlotta ot). Egy krizis miatt kerestem fel, nagyon sokat segitettek a beszelgeteseink, az, hogy meghallgatott es az, hogy nagyon jo kerdeseket tett fel, amik utan nem ereztem komplett hulyenek magam. Arra probalt leginkabb ravezetni, hogy azonositsam: mit erzek. Nem a tenyek es a tortenesek voltak fontosak, hanem az, hogy bennem miket valtottak ki. Azota onismeret miatt jarok hozza, nagyon kedvelem. A kerdezo kerdesen elgondolkoztam, es engem az alabbiak gyoztek meg a masodik talalkozasunk utan, hogy jo helyen, biztos kezekben vagyok:
- hagyta, hogy elmondjam a gondom, nem szakitott felbe az elso alkalommal - csak akkor kerdezett, ha valamit nem ertett
- masodik alkalommal tudta, hogy ki vagyok es emlekezett mindenre, amit masfel hettel korabban mondtam neki (nem jegyzetelt akkor)
- masodik alkalom elejen megallapitotta, hogy perfekcionista vagyok, mindezt az elso alkalombol leszurte (a problemam mas termeszetu)
- vegig ereztem, hogy ram figyel, nem szakitott felbe; ha egyszerre szolaltunk meg, mindig hagyta, hogy vegigmondjam
- leginakbb a harmadik alkalom utan ereztem, hogy melyen egyutterez velem
- a kinos kerdesek sem hoztak zavarba, nyiltan, pirulas es zavar nelkul feltette az intim temakat erinto kerdeseit
- az elso alkalom utolso mondata: "mindegy, ki mit gondol, az a lenyeg, hogy bennem milyen erzeseket valtanak ki a tortentek. Erzesekkel nem vitatkozunk." Soha nem kerdojelezte meg az erzeseimet, probalta megerteni es velem is felismertetni az okokat.
A sokadik alkalom utan az alabbiak voltak nekem meggyozoek:
- tudja, ki vagyok, figyel ram
- van humorerzeke
- olvas a testbeszedembol, latja, mikor leszek ideges
- soha nem mondta,hogy "bizzon bennem, nekem barmit elmondhat". Ezt a magatartasaval es a hozzaallasaval elerte.
- van onreflexioja, egy rosszul sikerult alkalom utan o is elgondolkodott, hogy hol hibazhatott.
Kerdezo, ha a masodik alkalom utan azokhoz hasonlokat tapasztalsz, amiket irtam, szerintem jo helyen vagy. Drukkolok, hogy megtalald az embered!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!