Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon durván hipochonder...

Nagyon durván hipochonder vagyok, valaki megtud nyugtatni? :D

Figyelt kérdés

Hello!

Szerintem már alig van olyan amit ne beszéltem volna be magamnak, de mai nap kikészítem magam idegileg..

Tegnap előtt az volt a nagy dilemmám, hogy nem mentem wc-re aznap - nagy dologra - és huu uramisten mitől lehet. Hát másnap minden ment simába. Ma viszont rosszalkodik a hasam, puffadással indult és tudom fura de ilyen székrekedés-hasmenés keveréke van..? Tehát voltam vagy 4x wc-n, de így alig jött valami ki. Persze elkezdtem kombinálni, hogy mi lehet a bajom. Persze első találat - sose diagnosztizáld magad neten komolyan - bélrák! mert ha vékony a kaki, temesd el magad.. Hát nekem több sem kellett, étvágyam sincs persze, ismerőseim zöme logikusan rávágta, hogy elcsesztem a hasam vagy beettem egy vírust, diétázzak, igyak sokat stb.

De bennem meg már mindenféle félelem ott van, már olyanok is megfordultak bennem, hogy mi van ha vakbél és azért nincs étvágyam meg ilyenek.. Pedig nem egy ismerősömnek volt és elmondásuk alapján az nagyon nem ilyen.

Nem értem miért van ez. gondolom normál ember egyből úgy kezelné, hogy ez semmi, elmúlik én meg olyan ütközeteket nyomok le a fejembe, hogy na. Nem tudom nektek volt-e már ilyesmi gondotok? Tényleg lehet ilyen egy sima gyomorrontástól?

2020. jún. 8. 20:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Bennem eddig nem merult fel, hogy hipohonder lennek, csak most az elobb amikor a baratom mar kifakadt es azt mondta, hogy nincs nekem semmi egeszsegugyi bajom csak bebeszelem magamnak. De szerintem nincs igaza, mert en erzem, hogy faj mindenem. Teny es valo, hogy a korona-virus ota van ez az allapot. Elvesztettem a munkahelyem es azota itthon vagyok. Eloszor elkezdtem fulladni es nagyon szedulni, bementem a korhazba, ott azt mondtak ne pánikoljak. Utana mar mindenem fajt, elkezdett menni a hasam es mai napig nem javult. A bal mellem is faj, igaz ezekkel is voltam UH-on, meg tukrozesen is(van servem, meg gyomorhurutom). Ma meg a labamat lattam bedagadva, lehet hogy trombozis, legszivesebben azzal is mennek mar a korhazba.. Dehat leoltott a baratom. De ha lesz valami bajom, en szoltam elore..!
2020. jún. 26. 22:04
 12/15 A kérdező kommentje:
Ez simán lehet stressz meg hipo, nem tudom néha külső szemmel meglátja az ember olyanon akit ismer. Gyomor-bélhurut el tud húzódni pláne stressztől, meg attól aztán megy a has tényleg. Édesapám stresszes időszakban mindig fosik mindegy mit eszik.. Rossz dolog nagyon ez. Persze azért melleddel jó hogy elmentél mert ha bármi gyanús van jó tudni. Gondolhatod, idén rámjár a rúd. Év eleje úgy kezdődött, hogy csomót találtam mellemben. 3 nap alatt eredményt kaptam mert egyből uhra küldtek sürgős utalással - amúgy hónapokat várhattam volna - és ott kiderült fibroadenoma de ne tudd meg azt a stresszt amiben éltem míg nem derült ki.
2020. jún. 27. 09:03
 13/15 anonim ***** válasza:
Elhiszem, borzaszto lehetett, es azota rendbe jottel? Enis izgulok a jovohettol, mert akkor erkezik meg a biopsziaeredmenyem. :/
2020. jún. 27. 18:04
 14/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát voltam háziorvosomnál tegnap, de totál nyugiba volt, még csak meg se nyomkodott, egyből annyit kérdezett voltam e valaha intolerancia teszten. Mondtam nem, ezért javasolta menjek el gasztróra és csináljunk egy vérvizsgálatot rá. Szerintem rámnézett, és meggyőződése volt hogy stresszelek, ami igaz is..

Családom, barátaim, párom mind azt mondják nagyon túltolom a dolgot és mindent okozhat stressz amit érzek. Mezei gyomorrtontásból/bélflóra gondból csináltam elefántot. Stressz= étvágytalanság, gyomorideg, lágy széklet. De még a büdi szellentés is arra jellemző, hiszen akkor szoktam én ha ideges vagyok. Mind biztosak benne, anyém is csak azért bíztatott már menjek el vele, hogy nyugodjak le végre. Betegesen sokat zaklattam/még néha most is zaklatom őket azzal, hogy jaj most lágy, most normális, most világosabb most nem és nem normális, hogy ennyit jár ez a fejemben.. Még aftáim is kijöttek! Ami nagyon stresszes állapotra és vitaminhiányra vall.

Múlt hét óta egyetlen egyszer ment már csak a hasam, mikor megjött a menzeszem, nekem olyankor szokott. Kezdem belátni, hogy az agyam játéka, túlkapok mindent, le kell foglalnom magam, majd az intolerancia teszten kiderül kész. Félek, hogy a párom idegeire fogok menni, nálam is ő fakadt ki rám, hogy aggódik értem, nem normális így figyelgetni magam, meg cikkeket olvasgatni állandóan, álljak le! És nagyon igaza van.

2020. júl. 3. 20:08
 15/15 A kérdező kommentje:
Szóval ha tanácsolhatom, ahogy látom cifrábbnál cifrább dolgokat fedezel fel te is és a legrosszabbakra gondolsz: kösd le magad valamivel! Én elkezdtem most ráfeküdni idegennyelvekre, tanulni, festeni, kockulni barátokkal stb. És lépj ki a "ködből" amiben benne vagy! Ez picit olyan, mint egy depresszió, burokban van a fejed a saját gondolataiddal, nem is észleled a külvilágot, minden ekörül forog. Állj le, nézz körül, nézd magad "külső szemmel" és akkor rájössz hogy ÚrIsten de hülye vagyok, komolyan ezen rágódom? Vannak ismerőseim sokkal komolyabb bajokkal mentek már orvoshoz, mégsem voltak beszarva semmitől. Valahogy meg kell tanulni leszarni a dolgokat kicsit. Mondom, a legjobb módja a lefoglalás: barátok, barátnők és NE erről beszéljetek! Egyszer csak el fogod hagyni ezt. Nekem akkor volt ilyenem, mielőtt elkezdtem a költözködést/egyetemet. Mivel más lett az agyamban a prioritás érdekes nem voltam szarul :D Egyszerűen nem értem rá ezt figyelgetni. Még javaslat: citromfű tea és magne B6, ha nagyon stresszelsz, kattogsz. Segít aludni is, és csak reálisan!
2020. júl. 3. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!