Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A borderline-ok a szerelmet...

A borderline-ok a szerelmet is felfokozva érzik és élik meg?

Figyelt kérdés

Ergo a szerelmi bánatot, fájdalmat is?

Erősebben érzik mint mások? Szenvedelyesebbek?

Csak mert én borderline vagyok és konkrétan nem merek szerelmes lenni, mert nagyon erősen érzem az érzéseket. A jót és a rosszat is. Már már betegesen. Talán úgy, hogy az beleillene valami filmbe ahol tipikusan ábrázolva van egy szerelem ami megöl..

Nagyon szeretnék kapcsolatot, de így nem merek.

Szerelem ami egyszerre isteni és egyszerre megöl.. És a másikat is kicsinalom. Ezt érzem sajnos. A másik embert még akarom kímélni magamtól, pedig közben őrülten vágyom rá. Magamat pedig a csalodastol próbálom megvedeni és attól, hogy megint rajojjon valaki, milyen ember is vagyok igazából.. Lehet, hogy nem vagyok egy szörny, mégis annak érzem magam sokszor,akitol az emberek inkább távol maradnak.

2020. jún. 3. 19:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nyilván nem en vagyok az egyetlen, aki nem lehet azzal, akivel akar. Fizikai képtelenség, hogy velük legyek, de ezt nem is fejtem ki. Egy ilyen helyzet meg egy nem borderline-nak is faj. Viszont nekem túlságosan is, amiről azt gondoltam, hogy normális, amíg meg nem tudtam, hogy borderline vagyok.
2020. jún. 13. 15:32
 22/27 A kérdező kommentje:

Én is érzek ugyan ilyet.. Aki nagyon tetszik, az 3 orszagnyira lakik és nem is tervezi, hogy Magyarországon éljen. Viszont nem is keres.. Hogy esetleg megkerdezze nem mennek e én külföldre, hogy együtt lehessünk. Egyszerűen nem erdeklem annyira.. És ez fáj. Szerintem úgy van vele, hogy velem túl bonyolult a szitu, és egyszerűbb ott kint találni lányt. És tudom, hogy előbb vagy utóbb a közösségi oldalakon felbukkan a képei között majd egy lány is és előre félek attól a pillanattól, amikor majd meglatom. Azért félek, mert tudom, hogy ezeket a fájdalmakat felfokozva érzem, annyira, hogy azt érzem mintha megolne..

A legabnormalisabb az egészben az, hogy még csak soha nem is láttuk egymást.. Emiatt még égetőbb érzés, mert így sosem tudom meg hogy milyen lett volna.. Ha legalább egyszer tudtunk volna találkozni, már lehetne véleményem róla.. Lehet akkor már nem is kellene, ami megváltás lenne, mert kínzó az az érzés, amikor akarsz valakit, de ő téged nem. Ha viszont kiderulne, hogy eloben nem is működne, akkor végre elfelejthetnem. De röhejes vagyok, mert úgy viselkedem, mintha legalábbis életem szerelme lakna 3 országgal odébb és hogy mekkorát vesztettem, de közben még csak nem is láttam.. NA EZT CSINÁLJA EGY BORDERLINE!

2020. jún. 13. 22:31
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén mar a válaszod alapján biztos lennék benne, hogy valóban borderline vagy. Mintha magamat olvastam volna. Nem kell ahhoz talakoznunk valakivel, hogy érezzük, hogy milyen ember lehet es hogy teljesen rakattanjunk... az egyikkel en sem talakoztam soha es sajnos nem is fogok, sőt fogalma sincs, hogy hogy erzek iránta. Az, hogy megorulnel attól, ha meglátnád egy másik lánnyal akar csak képen, ennél jobban semmit sem erzek at. Velem ez mar meg is történt es hadd ne fejtsem ki, hogy mit éreztem. Meg tudtam volna ölni mind a kettőt. Sőt olyan is volt, amikor egy olyan pasi jött össze egy nagyon gaz lánnyal kétségbeesésbol, akit évekig visszautasítottam, iránta aztán semmit sem éreztem, sőt fizikailag nagyon taszított, mégis amikor megláttam, hogy összejött valakivel es mar nem fut utánam mint egy kiskutya borzasztóan éreztem magam. Mindig mindenki figyelmét teljesen magamnak akarom, különben megorulok. Abszolút megértem, hogy mit érzel.
2020. jún. 14. 07:33
 24/27 A kérdező kommentje:
Oké de akkor így minek éljek?? Én így nem bírok élni... :(
2020. jún. 14. 10:36
 25/27 anonim ***** válasza:
Hidd el, pontosan tudom, hogy mit érzel... rá tudnék erősíteni erre az érzésre, de inkább nem írom le amit gondolok. En is ilyen állapotban vagyok, szóval elhiheted. Próbáltál már segítséget kérni? Szakemberre gondolok. En most kezdtem el, egyelőre sajnos nem sikerült megfelelő pszichológust találnom, pont jövő héten megyek a következőhöz. Szerintem ez az, amit meg kell próbálnunk.
2020. jún. 14. 11:27
 26/27 A kérdező kommentje:

És ha az sem segit akkor mi marad??!

Ezer terápiára jártam már.. Látszik mennyi eredménye lett. KB semmi. Mert elmulni nem fog. Akkor mi értelme? Ráadásul egy csomó pénz és eredménytelenül. Azért se járok már, mert nincs pénzem rá.

2020. jún. 14. 11:36
 27/27 Krisparker válasza:
100%
.. Az a baj veletek borderlineokkal, hogy ha végre eljön az életetekbe az aki hajlandó feltétel nélkül szeretni és elfogadni, támogatni titeket,nektek az sem elég... Akkor ti megijedtek és eltoljátok magatoktól, vagy leértékelitek vagy megcsaljátok... Még akkor is ha ti is tudjátok hogy ő az igazi...
2024. jan. 31. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!