A borderline személyiségzavar tünete lehet a kitalált személyekre való rákattanás, rajongás, szerelem érzése?
Tehát ahol az ember rákattan valakire teljesen, de nyilvánvalóan nincs köztük semmiféle kommunikáció, de még olyan szinten sem, hogy "jaj, rám nézett / jaj, nem nézett rám" (mint mondjuk egy előadó tanár, vagy egy sztár egy koncerten, stb.)
Vagy ennek semmi köze nincs a BPD-hez?
Ha van itt más BPD-s, ti tapasztaltok ilyet, vagy csak létező személyekkel, valós kapcsolati szinten élitek meg ezt az emberekre való totális rákattantságot?
BPD-s embereknek általában favourite personjük van, nem hiszem, hogy ez ilyen nem létező dolgokat foglalna magába. Leginkább olyannal alakulhat ki ilyen kapcsolat, akivel találkoztál. De amúgy sok facebook-os csoport van, szerintem csatlakozz valamelyikhez és ott biztos adnak neked választ.
A korodtól és élethelyzetedtől is függhet az, hogy kire vagy mire kattansz rá. Lehet, hogy ez a képzelet neked valamiért biztonságot ad, ezért vagy "rákattanva".
igen, nekem is az van, amit az előző írt, most jelenleg ez az ember a pszichológusom
ilyen imaginárius világban létező karakterbe még sosem szerettem bele, bár rajongani rajongtam, de szerintem az még egy full normál keretek között lévő érzés volt
En borderline vagyok, nemrég derült ki, de gyerekkoromtól kezdve abból all az életem, hogy “rakattanok” emberekre. Ezek az emberek nekem 95 százalékban olyanok, akikkel soha nem is találkoztam es kitalált karakterek is abszolút benne vannak, sőt, így meg talán könnyebb is, mert így elmenekülhetek egy fantaziavilagba. A szürke hetkoznapoktol mindig is brutális ürességet éreztem, 7 eve depressziós is vagyok...
Eddig két olyan személy volt, akikbe bele is tudtam szeretni, évek óta tart ez az érzés, a mai napig tökéletesnek látom mindkettőt, extrém, mar szinte elviselhetetlen eufóriát erzek, ha rájuk gondolok, miattuk minden férfit aki próbálkozik nálam visszautasítok(pedig szörnyen magányos vagyok) es vannak napok, amikor csak azért akarok meghalni, mert tudom, hogy soha nem is fogok meg csak találkozni sem velük...ilyenkor jön a legmélyebb brutalis depresszió...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!