Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szociális fóbiások ti mit...

Szociális fóbiások ti mit dolgoztok?

Figyelt kérdés
Aki szociális fóbiával küzd, annak milyen munkák valók? Vagy ha szociális fóbiás vagy te mi dolgozol?

2020. jún. 3. 14:52
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%
#8 Én is így gondolom. Ha valaki ízig-vérig szocfób, az én vagyok. Már megtanultam kezelni, de azért előfordulnak mélypontok, olyankor remegek, ha beszélgetnem kell, nem tudok arra se figyelni, mit mondok, de direkt emberek között dolgozom, hogy dolgozzak rajta... :D Nem tudtam dolgozni a vírus miatt 2 hónapot, otthon voltam és kínkeserves volt újra visszaszokni, mert ahogy írtad is, elmélyítette az otthonlét a fóbiát.
2020. jún. 23. 18:02
 12/39 anonim ***** válasza:
100%
7. vagyok (aki írta, hogy munkanélküli), és teljesen egyetértek, mert én is emberekkel foglalkoztam, erről szólt a munkám, de mióta nem dolgozom, ráadásul csak itthon voltam a korona miatt, lassan már az is gondot jelent, hogy az utcán sétáljak, vagy ha valaki kielőz egy sorban, nem merek meg se szólalni, meg ilyenek. Kegyetlenül vissza lehet ebbe csúszni, ha nem erőlteti az ember nap mint nap...
2020. jún. 23. 18:25
 13/39 anonim ***** válasza:
87%
Sziasztok, hasonló problémával küzdök én is, viszont évek után elszántam magam arra, hogy segítséget kérjek szakembertől, (pszichiáter) akihez jövőhéten lesz időpontom. Ti kértetek már orvosi segítséget ezzel kapcsolatban?
2020. júl. 22. 12:08
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
13-as a lényeges hangsúly az őszinteségen van. Arra rágnak egyedül, ami érthető is, anélkül nem tudnak segíteni. De nem lenne jobb egy pszichológus?
2020. júl. 22. 17:31
 15/39 anonim ***** válasza:
75%
Persze, őszinte leszek az orvossal szemben. Én a pszichológiát ilyen helyzetekre nem tartom megfelelő tudományágnak, egy szakítás / haláleset feldolgozásánál jól jön a pszichológus, de egy komolyabb mentális probléma esetén nem hiszem, hogy sok haszna lenne.
2020. júl. 22. 19:40
 16/39 anonim ***** válasza:
64%

Utolsó!

Teljesen egyetértek.

A pszichológus azoknak jó,akik nem is értik mi a baj velük,vagy akik traumán mennek át.

De,amikor érted,hogyan kellene működnöd,és nekem mégsem megy,akkor az már túlmutat a pszichológián.

Ez részben fizikai eredetű is,mivel a génekbe van kódolva.

Nem pusztán környezeti tényezőkön múlik.

Általában a kettő együttesen okozza a szociális fóbiát.

Én is jártam pár hónapig,aztán amiket elmondott,azokkal én is tisztában voltam.

De szerintem ez teljesen nem fog megszűnni,max mérséklődik.

És bizony a legtöbb esetben ezzel együtt vagy kénytelen élni,már ha tudsz.

Másik,hogy nagyon párhuzamba akarják hozni a szorongással.

Na,már most szerintem ezeknek nem csak szorongó helyzetben nyilvánulnak meg.

Én nem tudom wc-re menni,ha valakit érzek a közelben,de olyan is van,hogy nincs ott senki,és akkor is percek telnek el,mire megindul.

És nehéz megmagyarázni miért.

2020. júl. 22. 20:05
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem összefüggésben van a szociális fóbiám a szorongással, idegen helyen is lazán tudok úgy nagy WC-zni, ha nincs a közelemben a senki.
2020. júl. 22. 20:35
 18/39 anonim ***** válasza:
67%

"Aki szociális fóbiával küzd, annak milyen munkák valók?"

Attól függ, hogy mennyire durva a fóbia. Attól kell megkérdezni, hogy mit javasol, aki a diagnózist adta. Mert lehet, hogy direkt az tesz jót neki, ha - legalább a munkája kapcsán - emberek között van az illető.

2020. júl. 31. 18:38
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Én szocfobias szorongasos panikos vagyok. Eveken keresztul egy drogeriaban meloztam. A kolegakkal mindog jol kijottem nem igazan vettek eszre h defektes vagyok. De az a rengeteg ember ,vasarlo plusz tomegkozlekedsssel jartam melozni. Nekem nem segitett. Vegigszenvedtema mindennapokat es ennyi volt.
2020. szept. 4. 21:15
 20/39 anonim ***** válasza:
83%
Jelenleg egy online egyetemi kurzust próbálok befejezni, hogy aztán valamit kezdjek magammal, 23 évesen. Nálam nagyon súlyos, agorafóbiával kiegészült szocfóbia van jelen, Borderline személyiségzavarral együtt. Képes vagyok a végletekig pánikolni ha több ember van a közelemben mondjuk 3-nál. Már voltam pszichológusnál, de nem segített. Egy komoly pszichiátriai gyógyszeres kezelés kéne, de amíg tanulok, addig nem akarom ilyeneknek alávetni magam.
2020. szept. 16. 13:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!