Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy az emberekn...

Miért van az, hogy az embereknek antidepresszánst adnak, ahelyett, hogy a depressziót, boldogtalanságot okozó rendszerbeli tényezőket változtatnák meg?

Figyelt kérdés
Senki nem születik depresszióval, minden ember alkalmas a boldogságra. Csak sajnos a boldogság nem mindenki számára található meg abban a világban amiben él. Miért nem a világot tesszük olyanná ami boldogabbá tehetné az embert, ahelyett, hogy gyógyszerezzük a pusztán természetes mentális reakciókat mutató embereket?
2020. máj. 31. 20:48
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

10

De egyetértesz, hogy az antidepresszánsok a helyzetük könnyebb elviselését szolgálja? Csak ez a rendeltetése? És semmi orvoslás nincs benne az igazi problémára.

2020. máj. 31. 21:39
 12/28 anonim ***** válasza:
93%
Az enyhébb tüneteket produkáló embereket nem tömik tele antidepesszánsal, pláne hogy azok többsége el se jut sose odáig hogy egy pszichiáterhez forduljon.
2020. máj. 31. 21:43
 13/28 A kérdező kommentje:

12

De nem ez a lényeg. Hanem, hogy tüneti és nem okozati kezelést alkalmaznak, ami semmit nem ér.

2020. máj. 31. 21:50
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha egy súlyosan depressziós embernél el tudják érni hogy mondjuk ne legyen önveszélyes, azt annyira nem nevezném semminek...
2020. máj. 31. 21:53
 15/28 A kérdező kommentje:

14

De miért élni zombimódban? Az mitől jobb mint a nem létezés? Ezt a filozófiát nehezen értem meg.

2020. máj. 31. 21:57
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek olyan embert aki kétféle pszichiátriai gyógyszert szed. Rohadtul nem "zombimódban él". Pont úgy viselkedik mint bárki más...
2020. máj. 31. 21:59
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Aki boldog, az is lehet simán beteg. A betegségek igen nagy része genetikai eredetű, pl a rák gyakorlatilag mind ilyen.

Továbbá azért alkalmaznak tüneti kezelést, mert egyelőre más nincs. (Az agy valamivel bonyolultabb szer, mint egy fájós fog ugyanis). Én már azt is fantasztikus eredménynek tartom, hogy vannak ilyen szerek és elég jól hatnak, pedig egy irtó összetett szerv folyamataiba avatkoznak bele. Aki pl magas vérnyomásra szed gyógyszert (tüneti kezelés) arra sem mondanád, hogy dobja el, mert csak boldogtalan, akkor erre miért? Semmi különbség.

A világot vezetők irányítják, ahhoz pedig, hogy vezető legyen valaki kell egy csomó negatív tulajdonság és ezzel be is zárult a kör. A világ sosem lesz egy - mindenki számára - boldog hely. A Mátrixban is megmondták, az amúgy is egy katasztrofális bukta az emberiség szempontjából.

2020. máj. 31. 22:44
 18/28 anonim ***** válasza:
96%

Nagyon szepen, idealisztikusan hangzik, hogy mindenki talalja meg a boldogsagat, es akkor nem lesz semmi mentalis baja, foglalkozzon azzal, amivel szeretne, csak tamogato emberekkel vegye korul magat, ne stresszeljen, stb. A valosag ennel joval arnyaltabb, valojaban nagyon keves ember teheti meg, hogy tenyleg azzal foglalkozzon, amit szeretne csinalni. Pl. harom gyerekes csaladfenntarto anyuka, aki egyedul maradt egy bantalmazo kapcsolatbol kilepes utan, panikbeteg es depresszios lett, de muszaj dolgoznia, hogy legyen mit enniuk, a rezsit fizetni kell... Ezert, hogy ossze tudja magat tartani, antidepresszanst es szorongasoldot is szed, igy el tud jarni dolgozni, es nem az ongyilkossag jar az agyaban a gyerekei nevelese helyett. Ezek a gyogyszerek ket het utan mar bealltak, igy relative teljes eletet tud elni. Kedves Kerdezo, nehany millio forint lehet, hogy nyugodtabba es boldogga tenne, es tudna is mire kolteni: enni kell, a gyerekeknek ruha, mi van, ha elromlik a mosogep + pszichologus, mert ok nem gyogyszereznek, viszont egy hosszabb terapia tobb het, honap, akar ev, mire kifejti hatasat, egy jobb pszichologus pedig 10000Ft/oraert rendel.

A pszichiatriai gyogyszerek nem ordogtol valo dolgok. Persze konnyu elhinni mindent, ami a neten van, ki hogy zombult be, tette tonkre megjobban az eletet, lettek megrosszabb mellekhatasai. Arrol bezzeg csak elvetve olvasni, hogy mennyi embernek segitettek, mert ezek az emberek inkabb titkoljak, szegyenlik mentalis betegseguket a megbelyegzes miatt, pedig nem is gondolnad, milyen sokan vannak jol ezeknek a segitsegevel. Kerlek, mielott az agy biokemiajarol vagy bezombulasrol olvasol vagy irsz, olvass bele az orvosi mikrobiologia jegyzetekbe, elettanba, esetleg a pszichofarmakologiaval kapcsolatos cikkekbe, konyvekbe is, ugyanis ez ezerszer bonyolultabb annal, hogy: depi --> gyogyszer --> zombi. A "zombi" allapotnak is megvannak a maga elonyei. Peldaul egy on- es kozveszelyes skizofren lehet, hogy harom napig alszik, ugy kiutik, na de inkabb oljon meg husz embert majd sajat magat, ahelyett, hogy alszik egy kicsit, majd miutan felebred mar nem hallucinal, hanem lehet vele normalisan beszelgetni es elkezdeni a terapiat, hogy jobban legyen?

A mentalis betegsegek pedig messze nem mindig a kornyezet miatt vannak. Egyszeruen nem ugy mukodik a szervezet, ahogy kene, nincsen megfelelo kommunikacio az idegsejtek kozott. Ha neked vilagga ment a szerotonin szinted, ha a vilag legszerencsesebb embere vagy is meg akarsz majd halni, ezert potolni kell, hogy egyaltala kepes legyel arra, hogy kinyisd a szemed reggel es kimassz az agybol, es belekezdj egy terapiaba, kilepni a mergezo kornyezetbol es ujra osszerakni az eleted. Ez gyogyszer nelkul nem megy, meg ugy sem biztos, hogy valaki vegig fogja a kezed, de a mentalis betegek nagy reszenek a kezet senki nem fogja.

2020. máj. 31. 22:55
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Én sokáig egyetértettem a kérdezővel, és azt gondoltam, hogy az összes pszichiáter a gyógyszergyártókkal együtt azon van, hogy tönkretegyék az emberiséget. Azt hittem azzal, hogy megváltoztatom a körülményeimet majd jobb lesz. Csak hát saját magam nem tudtam otthagyni sehol, így a betegségem is minden helyzetben előjött. Túl vagyok 10 munkahelyváltáson, 3 költözésen és végül mégis el kellett fogadnom a gyógyszert mint segítséget. Mellette járok pszichológushoz is így tényleg csak a szükséges mennyiséget szedem.

A másik gond pedig az, hogy kevesen engedhetik meg maguknak a pszichoterápiát. Mikor elmennek az orvoshoz általában már nagy a baj. A tb támogat havi 10 perc beszélgetést a pszichiáterrel. Ennyi idő alatt tényleg csak gyógyszert felírni lehet. Tüneti kezelés, de sokaknak már ez is nagy segítség, mivel más nem elérhető.

Az pedig csak az én véleményem, hogy azok az emberek akik a világot alakítják egy igen szűk kör, és téves elképzelés, hogy bármilyen formában hatással lehetünk rá. Bizonyos határokon belül megtehetünk dolgokat, egy ponton pedig határt szabnak nekünk. Azok akiknek pedig lehetőségük lenne szebb világot teremteni, pedig pont leszarják, hogy te vagy én boldogok vagyunk-e.

2020. máj. 31. 23:01
 20/28 A kérdező kommentje:

19

Pont ugyanerről beszélek. Nem titeket hibáztatlak azért amiért beszeditek a gyógyszert. Elvégre nem sok választásotok van. Én pusztán csak ténymegállapítást tettem. A gyógyszer igazi rendeltetése nem az őszinte segítés, csak ez a jelenlegi rendszer további fenntartása és emberek olyanná idomítása akik ezt elviselik. Én úgy látom ,hogy a mentális betegségek a rendszer következményei és a rendszer hiányosságaira szolgáltatnak bizonyítékot és nem emberi hibák, hiányosságok.

Csak ennyit szerettem volna. Nem ítélkezni azok felett akik választások híján beveszik a gyógyszert. Igen, változtatni nem könnyű és valóban nagyon kevés ember kezében van a döntés ezt illetően, akiknek eszük ágában nincs változtatni semmin, mivel ez a rendszer számukra egy játékszer, egy szórakozás és hatalomforrás.

2020. máj. 31. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!