Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy az emberekn...

Miért van az, hogy az embereknek antidepresszánst adnak, ahelyett, hogy a depressziót, boldogtalanságot okozó rendszerbeli tényezőket változtatnák meg?

Figyelt kérdés
Senki nem születik depresszióval, minden ember alkalmas a boldogságra. Csak sajnos a boldogság nem mindenki számára található meg abban a világban amiben él. Miért nem a világot tesszük olyanná ami boldogabbá tehetné az embert, ahelyett, hogy gyógyszerezzük a pusztán természetes mentális reakciókat mutató embereket?
2020. máj. 31. 20:48
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
94%
Hát, tudod, engem először pszichológushoz irányítottak, de egy összefüggő mondatot nem tudtak kipréselni belőlem, mert csak bőgni tudtam. Mindjárt át is küldtek pszichiáterhez, mert gyógyszer nélkül a kommunikáció kilátástalan volt..
2020. máj. 31. 20:54
 2/28 A kérdező kommentje:

1

Értem én...de gondolom a szenvedéseidnek oka volt. Nem TE voltál az oka hanem voltak OKOZÓK amik kiváltották a szenvedéseid.

2020. máj. 31. 20:57
 3/28 anonim ***** válasza:
96%
Tegnap tértem vissza az antidepresszánsra. Az munkám elég stresszes, visszajött a pánikbetegség. Ha rámjön esetleg többször a pánikroham, kirúgnak. Felmondani nem tudok, mert kell a pénz. A pánikbetegség egy földi pokol, én sem rajongok a gyógyszerezésért, de nekem MUSZÁJ, mert dolgoznom KELL, különben éhendöglök. A pánikroham meg a semmiből jön, úgy érzed, most halsz meg. Én munkában nem heveredhetek le relaxálni! Ha nem szedem a gyógyszert, állástalan leszek!
2020. máj. 31. 21:00
 4/28 A kérdező kommentje:

3

Igen de ezen van a lényeg. Hogy a betegséged oka nem TE vagy. Nem VELED van a baj. Te igenis alkalmas vagy a boldogságra de körülményeid rabja vagy, ami mentálisan megbetegít. Ezért tartom helytelennek, hogy az emberek boldogtalanságát gyógyszerekkel kezelik, holott az igazi okait ismerjük.

2020. máj. 31. 21:05
 5/28 anonim ***** válasza:
91%

Nem vagy tisztában a depresszió jelentésével, vagy nem jól használod a szót. A depresszió egy betegség, amit az agyban lévő biokémiai folyamatok felborulása okoz. Ezt nem lehet irányítani, magyarul nem külső tényezők okozzák. Emiatt az ember nem is tud helyrejönni magától. Lehet valaki alapvetően boldog, aztán puff, megbetegszik (depressziós lesz), ami miatt képtelen lesz megtalálni bármiben is az örömet. Ez a betegség nem egyenlő a szomorúsággal, sem a boldogtalansággal, mint ahogy sokan hiszik. Te követnél el öngyilkosságot pusztán amiatt, hogy rossz passzban/időszakban vagy? Ugye, milyen irreális dolognak tűnik az, hogy elvedd a saját életed? Ha igen, akkor azért, mert te egészséges vagy. Én nem vagyok az, így nekem megváltás lenne, ha nem lennék. Ez a betegség befolyásolja a gondolatokat, ami miatt semmit nem tudsz szépnek látni. A körülményeknek semmi köze az egészhez. Kémia az egész.

Az viszont tényleg helytelen, ha valaki lelki problémák miatt szed gyógyszert, ilyen a gyász, szakítás, állás elvesztése utáni depresszív állapot (nem klinikai depresszió!). Ezeknél természetes, ha valaki kilátástalannak, szomorúnak, reménytelennek érzi a helyzetét.

A klinikai depresszió kialakulásakor viszont hiába van meg mindened, hiába vagy boldog, lesújthat rád hirtelen, de kialakulhat lassan is. Nekem az első verzió volt, méghozzá életem legkiegyensúlyozottabb időszakában.

2020. máj. 31. 21:07
 6/28 anonim ***** válasza:
62%
#4 Neked igazad van, de a világ sajnos!!! nem így működik. Én nem tudok kivenni egy fél év, egy év szabit, amíg a pszichológus rendbehoz. Ha nincs munkám, pszichológust se tudok fizetni, de mást se. Amúgy köszi a biztatást!☺
2020. máj. 31. 21:09
 7/28 A kérdező kommentje:

5

Igen, biokémiai tünetei vannak, de rengeteg minden ki tudja ezt váltani. Rossz állás, mérgező kapcsolatok, ha nem tisztel a környezeted, ha rabnak érzed magad, ha úgy érzed kényszerből kell cselekedned, ha nem lehetsz önmagad mert meg kell felelned az elvárásoknak és millió tényező. Általában minél több ilyen tényező van és minél több ideig vannak jelen annál nagyobb valószínűséggel váltanak majd ki depressziót.

Nagyon igazságtalan lenne azt állítani, hogy tökéletes a világunk és mindenki számára biztosítani tudja a boldogságot. Igen a boldogság és mentális betegségek között szoros összefüggés van. Aki boldog az nem beteg. Aki boldogtalan az jó eséllyel megbetegszik mentálisan (is). A boldogtalanság okai pedig a világunkban keresendők. Az a személy nem találta meg azokat a tényezőket amelyek boldoggá tennék őt. De simán az is elég számára, hogy idegennek, kivülállónak érzi magát, nem tud azonosulni a rendszerrel, a világgal, elvárásokkal, normákkal stb és emiatt esetlennek, rossznak érzi magát. Holott semmi baj nincs vele csak az igényei magasabbak, amelyeket rendszerünk nem tud számára biztosítani. Szegényesebb lelkiválágú embereknek ez a világ tökéletes. De aki lelkileg és érzelmileg igényesebb annak a világ nyújtotta opciók édes kevesek. Ezek a személyek nem fogják megtalálni a boldogságot ebben a világban és gyógyszerezniük kell magukat, csakhogy el tudják viselni a világot. Holott nekik lehet, hogy csak nagyon alap és nagyon egyszerű dolgokra lenne szükségük ahhoz, hogy megtalálják a boldogságukat és mentális egészségüket. Például a stressz, a versengés, a folyamatos megfelelési kényszer sok ember lelkét mérgezi meg mert ellentétes az egész lényükkel, nézeteikkel.

2020. máj. 31. 21:18
 8/28 anonim ***** válasza:
56%
Én nem próbálom a világra rákenni a problémáimat, és nem a világtól várom hogy 180 fokot forduljon körülöttem, mert nekem úgy lenne jobb. Mert ez egyszerűen nem fog működni...
2020. máj. 31. 21:25
 9/28 anonim ***** válasza:
39%

1. Így egyszerűbb

2. Így jobb üzlet

2020. máj. 31. 21:31
 10/28 anonim ***** válasza:
68%
Azért arra krva kíváncsi lennék hogy aki a kérdezővel ért egyet, az hogy valósítani meg a gyakorlatban hogy a világ minden különböző depressziós és szorongó embere egyedi komfortigénye szerint változtassa meg az egész világot.
2020. máj. 31. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!