Setralin (SSRI) gyógyszer mellékhatásai? Ki hogyan élte meg az első heteket?
Ácsi, a kettő nem ugyan arra való!
Az ssri, az antidepresszáns, a frontin meg nyugi bogyó. Az ssri lassan fejti ki hatását, naponta szedendő. A frontin szinte azonnal hat, roham esetére is jo.
Hogyan éltem meg az elsö napot?
Kidobtam a pic.ába!
Nekem pánikbetegségre írták fel, de ugy döntöttem, nem leszek begyógyszerezett zombi, majd megoldom magamtól. Egyedül a frontint veszem be mai napig is, ha néha a vérnyomásom felmegy, mert az leviszi. Mellékhatása annyi csak, hogy a memóriám másnap egy 100 évesével vetekszik, de aztán az is visszáll a régi kerkvágásba.
De amúgy most, hogy olvasom a történeted, áldom az eget, hogy nem kezdtem szedni a sertralin mérget, mert mint kiderült elsődlegesen a vérnyomásommal volt bajom és ha az a vacak még pluszba felvitte volna, akkor nekem biztos kampó!
Én azt vallom, ha valakinek nincs sulyos szervi eredetű baja, valodi elmezavara, az ne szedjen ilyen szereket!
Nem gondoltam volna ennyi válasz lesz köszönöm ☺️ Ahogy írtam 2 éve nem fogyasztok koffeint csak ugyan olyan roham jött elő mint akkoriban. Elsőt energia italnak tudták be leszoktam róla, később vissza szoktam 2 éve volt roham és azóta semmi koffein. Most pedig már napi szinten volt. Én is mindig azt mondtam soha nem szedek semmit rá, de nem találtam lelki okot mitől lehet. Stabil személyiség vagyok, nagyjából helyén van az életem és haladok a céljaim felé. Igaz sokat dolgozok 7/7 napot és 2 havonta pihenek, de nem érzem kimerültek magam. Rengeteg mozgással jár a munkám, sport nélkül is kondiban vagyok ☺️ De ez nem állapot, hogy 160 feletti vérnyomásom lesz percek alatt és utána vissza ál normálba egy görcs roham után. Nem tudom azt megoldani amiről nem tudok 🙁 ezért maradtam az mellett kipróbálom a gyógyszert, ha nem segít tovább megyek a szervi problémák kivizsgálásán. Amúgy az 5. Nap kibirhatóbb volt 1x ébredtem fel, hogy forró minden és szakad rólam a víz. Nap közben nem érzek semmi rossz hatást, midnig este veszem be a gyógyszert és fél szemet. Meg látjuk a többi napot, de eddig olyan, mint egy rossz álom amiből remélem felébredek. Látás szét esés, hang torzulás, furcsa látomások alvás közben, idegen érzés, fejedbe középről valaki szét akarná húzni és a hajnali indokolatlan, mint ha 20 órát aludtam volna frissesség...elég durva és, ha más mesélné még én mondanám normális vagy, hogy ilyet szedsz ?
Lassan azt érzem nem!
Nos, én kiskoromban megküzdöttem epilepsziával is már. Abból hála istennek sikerült kigyógyulnom.
Viszont a pánikkal 2éve én is küzdök.
Stertalint szedek és megmondom őszintén semmi hatását nem érzem, nem vagyok zombi ahogy a sok butuska mindja. Frontint soha nem vettem be, pedig az első hetek a gyógyszer elkezdésekor kegyetlen volt...
Semilyen mellékhatást nem észlelek. Étvágy növekedés? Ugyan 10kg-ot dobtam le. Valaki azt mondja a libidót lenullázza...hát ebből se vettem észre semmit, olyannyira, hogy a szex a legjobb szorongásoldó számomra.
Ha gondolj írj privátba. Nyugodj meg, minden amit érzel normális! Nincs semmi bajod, megküzdesz vele. Hqgyd hogy átmenjen rajtad a rosszullét!
Sok erőt és kitartást kívánok, az idő mindent megold. Megtanulod kezelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!