Antidepresszáns és hízás?
Sokaktól hallottam, hogy híztak antidepresszáns szedése alatt, és a gyógyszer tájékoztatójában is ott volt (Escitilt írtak fel nekem, de gondolom a többi hasonló gyógyszerrel is így van). Ez a hízás azért van mert megnő az étvágy, vagy csak automatikusan a gyógyszer szedése miatt, függetlenül attól, hogy többet eszem-e?
Valaki tapasztalat ezzel kapcsolatban? Ha híztál, mennyit?
Azért aggódom emiatt mert sajnos anorexiás is vagyok súlyos depresszió mellett. Szeretnék kigyógyulni belőle, de ahhoz hogy el tudjam fogadni a hízást nagyon sok idő kell még, és ha most megtörténne, nagyon kiakadnék és sokkal rosszabb lenne az egész.
A depresszió kiválthatja, hogy az illetőnek ne legyen étvágya. A legtöbben emiatt fogynak le.
A gyógyszer szedése után picit jobban beáll a mentális állapot, újra lesz étvágy, és főleg emiatt híznak sokan.
De persze lehet van olyan gyógyszer amibe van olyan anyag is amire úgy reagál a szervezeted, mint például egyes fogamzásgátlókra, amely nem hizlal (!) hanem kívánósabbá tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!