Sertralin emelésével ismét erősödhetnek a tünetek?
3 hónapja szedem a fenti gyógyszert 50mg-ot +mellé rivotrilt, 0,5-ös felét reggel.
3 napja emeltük 75mg-ra a sertralint, így szükségét érzem a rivó másik felének is délután, mert ismét erősített a kezdeti tüneteimen, amiért elkezdtem szedni (szociális szorongás, állandó szédülés, megőrülök érzés...stb)
Az lenne a cél, hogy a rivót elhagyhassam, azért emeltünk, mert nem éreztem elég hatásosnak az adagot, kellett a nyugibogyó mellé.
Szóval most egy ideig megint rosszabb lesz, aztán megszokom a 75mg-ot és jobb lesz? Van valakinek ezzel tapasztalata?
Köszönöm!
én 100 mg-ot szedek, de az orvos szerint 150-200 is lehet a maximális adag.
3 hónap alatt hatnia kellett volna, de az 50 mg tényleg elég kevés, így emeléssel normális, hogy érzed ezeket.
Kevés a 75 mg is szerintem.
Minimum 100 kellene. Én 100 at éreztem és utánna 150 lett.
De, a gyógyszer akkor is hat, ha az életmódja marad. Ez a gyógyszerek lényege, jó reggelt. A fájdalomcsillapító akkor is hat, ha attól még ugyanúgy megeszik egy édességet minden nap.
A másik hülyeség meg, hogy sokan még mindig mindenféle életmódhoz, meg "lelki" dolgokhoz kötik ezeket a betegségeket. Mindenkit utolérhet, átlagos emberekről van szó, akikkel átlagos - és persze időnként nem átlagos - dolgok történnek. Mint mindenki mással. Mégsem sikerül nekik megküzdeniük a mindennapokkal. Ennek bizony kőkeményen kémia (genetikai) oka van. A világ nem fog 1 emberhez alkalmazkodni, szélsőségesen más - sőt, mint láttuk ezzel az átlagtól ráadásul jelentősen eltérő - életet meg nem fog tudni követni az érintettek 99%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!