Pánikbetegek, tapasztaltátok már ezt?
Nekem korábban volt (deperszonalizáció meg derealizáció is). Én akkortájt 16-19 éves lehettem, és még nem volt ennyire fejlett a technológia, hogy olvasgatni lehetett volna ebben a témában. Én a nevét sem tudtam egyiknek sem, csak maga az érzés volt meg. Akkoriban azt sem tudtam, hogy mit jelent a szorongás szó (pedig valójában szorongtam), szerintem ez lehetett az egyik oka, hogy nem alakult ki akkor ott belőle pánik. Csak 20 éves koromban robbant a bomba, és egyre súlyosabb tüneteim lettek. Pánikbetegséggel, generalizált szorongással, később pedig középsúlyos depresszióval diagnosztizáltak.
Szerintem ez egy jelzés a szervezet részéről, hogy szorongsz, nagy a stressz. Szerencsés helyzetben vagy, hogy tudatában vagy mindennek, remélhetőleg sikerül csökkenteni a háttérben álló kiváltó okokat.
Tudom közhely, de próbálj meg minél többet lazítani, sportolni, szánj időt magadra és a mentális egészségedre, és ha lehetséges, kerüld vagy csökkentsd a stresszt.
Kitartást kívánok.
Kedves Utolsó!
Köszönöm!
És remélem te is jobban vagy azóta!
Utolsó vagyok.
Pontosan 10 év telt el az első tünetek óta, amiből 4 éve szinte tünetmentes vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy kisebb formában nem az életem része néha, de abszolút jól kezelhető eddig.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!