Pszichés vagy neurológiai probléma szerintetek?
Sziasztok!
Előre is le szeretném szögezni, hogy tudom, hogy itt nem orvosok válaszolnak, és azt is tudom, hogy laikusként nem tud senki válaszolni ezekre a dolgokra. DE, már egy olyan embernek a válasza is óriási segítség lenne, aki szenved/ szenvedett hasonló tünetektől. Emellett kicsit hosszú is lesz, szóval előre is bocsánat érte.
Szóval az egész nagyjából tavaly novemberben kezdődött, amikor az egyetem miatt elkezdtem rászokni arra, hogy 2-3 órákat alszom. Azért, hogy ezt kibírjam rengeteget kávéztam, emellett pedig rászoktam a dohányzásra is.
Ezután kezdett el állandósulni a fáradtságérzésem, hiába pihentem, amikor tudtam többet, nem lett jobb, lassan állandóan fáradt lettem, ami az életem többi részére, nem csak a sulira is kihatott, viszont ekkorra már hiába próbáltam, nem tudtam rajta változtatni.
Ezután március elején egyik éjszaka lefekvés előtt lezsibbadt a teljes bal testrészem, próbáltam ellazulni, de nem ment(a cigi miatt amúgy is állandó rettegésben voltam, hogy kapok egy agyvérzést például) és végül kaptam egy pánikrohamot, így hát bementünk a kórhátba, ahol kivizsgáltak. Készült teljes vérkép, EKG, és CT is, ezután, mivel az eredmények rendben voltak, a neurológus megállapította, hogy kimerülés áll a dolgok mögött, és milgammát írt fel, plusz javasolta egy pszichológus felkeresését is.
Ezután igyekeztem beállítani az alvásomat, hogy legalább 8 órát tudjak pihenni, és elkezdtem pszichológust keresni, de itt jött a képbe a koronavírus, ami miatt nem tudtam elmenni pszichológushoz és ez az egész szépen annyiba maradt. Valahogy ismét átvette az életemben az alvás helyét a kávé és a cigi, és ugyanúgy ment minden tovább.
Egészen Április elejéig, amikor egyik reggel arra keltem, hogy nagyon gyorsan lélegzem, szinte ziháltam, felkeltem gyorsan ittam, de nem segített, lementem és szóltam a családnak, és itt jött a második pánikroham. Egyre gyorsabban lélegeztem, szédültem, hidegrázásom volt, és folyamatosan az az érzésem volt, hogy meg fogok halni. Mintha biztos lettem volna benne. Ezután 2-3 napig feküdtem és a tünetek elmúltak.
És itt jön az utolsó rész, ugyanis az utóbbi 1 hónapban(Április 12-én volt ez pánikroham) nem cigiztem, nem kávéztam, elkezdtem sportolni és eleget aludni, próbálok figyelni az étkezésre és egészségesen élni.
Ennek ellenére egyre rosszabbul vagyok. Amikor valamilyen tünetem van, előjön újra a nehézlégzés, és hiába próbálok figyelni a légzésre, és a relaxációra ilyenkor, egyszerűen nem megy. A konkrét tünetek a: fejfájás, hasfájás, étvágytalanság, és olyan érzésem is szokott lenni, hogy egyszerűen mindenem fáj,néha rángatózik az egyik szemhéjam és reggelre sokszor elzsibbadnak a végtagjaim. Emellett olyan gondolataim is vannak, hogy ez most már állandó lesz, hogy nem lesz változás, és ezt nem lehet visszafordítani, ezek a gondolatok pedig még rosszabbá teszik ezeket a tüneteket. Hozzá kell tennem, a barátnőmmel 8 hete nem tudtam találkozni, mióta ez a járvány elkezdődött, az egyetem, a munka, a barátok, minden megváltozott és semmi sem olyan, mint régen. Ezt valószínűleg mindenki így érzi, csak szerettem volna még hozzátenni.
Az orvosommal többször is konzultáltam, írt fel béta-blokkolót, amitől nagyon rosszul lettem, így nem szedem. Emellett citromfű teával és magneb6 stressz kontrollal, valamint relaxiana gyógynövényes tablettával próbálkoztam. Viszont semmilyen vizsgálatra nem tud elküldeni így, és a pszichológusok is maximum online tudnak rendelni.
Szerinte pánikbetegség vagy generalizált szorongás lehet az oka.
Az utóbbi időben egyre több zavaró tünet lépett fel, nem tudok elaludni, alvás után nagyjából 1-1,5 órával felriadok, mintha rosszat álmodtam volna.
Én egyre inkább kezdek félni, hogy valamilyen durva testi betegségem lehet, vagy esetleg sclerosis multiplex, bár nem tudom a tünetek mennyire jellemzőek. A vérnyomásom minden nap mérjük, nem szokott magas lenni, bár a pulzusom néha 90-100 között mozgott.
Szóval az lenne a kérdésem, hogyha egyáltalán lesz bárki is, aki ezt a regényt elolvassa, hogy volt valaki, akinek ilyen tünetei voltak? És ha igen, akkor mi lett végül a diagnózis és a megoldás?
Nem szabad menekulni ez teny. De amikor kezdesz rosszul lenni, akkor ez jusson eszedbe, hogy mi a legrosszabb ami tortenhet? Maximum megallsz. Ez amolyan kognitiv terapia jellegu kis segito gondolat. Ez a gondolat le fog nyugtatni, mert ezzel semlegesited a felelmet. :)
Hagyni kell a testi erzeteket, ha nem foglalkozol veluk akkor ugy mennek, ahogy jottek es abszolut nem lesznek elviselhetetlenek. Ezek a gondolatok, amiben felvallrol veszed a panikot, azert valnak be, mert nem foglalkozol a felelemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!