Nagyon mély depresszióban vagyok, hogy jöjjek ki belöle?
Tudom, hogy sok ilyen kérdés van, azonban nekem van egy plusz problémám. Senkivel nem tudok őszinte lenni. Amint találkozok valakivel, akaratlanul is rámjön a "boldog maszk" és senki meg nem mondaná rólam, hogy depressziós vagyok. 10 évvel ezelőtt kezeltek már depresszióval, úgyhogy tudom milyen érzés. Sosem voltam egy életvidám ember, annak ellenére, hogy mindenki azt hiszi rólam. Azonban az utóbbi 1 évben több olyan dolog történt ami egyre lejjebb taszított, semmi értelmét nem látom az életemnek.
Éppen ezért el is mentem pszichológushoz, azonban ott annyi történt, hogy elmeséltem a problémáimat, de igazából, úgy, hogy a végén abban maradtunk, hogy "á nyugi ezt egyedül is meg tudod majd oldani". Még a pszichológussal sem voltam őszinte, elbagatelizáltam a dolgot, sőt szinte győzködtem h végülis nincs itt semmi gond, pedig segítségért mentem oda! Sajnos szemrebbenés nélkül hazudok akaratom ellenére is.
Ebből, hogy lehetne kijönni?
Kb. ugyanez a bajom.
Évekig nem tudtak meggyőzni, hogy a társaság hiányzik. (Most sem.)
Nem hazudsz, valójában felszabadulsz, amint Veled van valaki és elillan a problémád.
Sajnos muszáj barátkozni, az lesz az egyetlen gyógymód...... elterelgetni a figyelmed.
Jellemzően bipoláris tünet, hogy mások előtt sikeresen leplezed a depit.
Nekem is sokáig tartott meggyőznöm a dokimat, mert amint vele beszéltem, már nem érződött a depi.
Kedves utolsó hozzászóló!
Sztem nagyon jó módszert választottál. Agy ellen aggyal! Én ugyanezt vallom, de azért szedek egy kis gyógyszert is mellé. Te hogy állsz ehhez a gyógyszerkérdéshez?
Kedves kérdező!
A te bajod nem pszichológiai, hanem pszichiátriai. Ugy látszik a merlszségeddel csak a pszichológushoz futotta. Én azt javasolnám, hogy írd le a problémádat egy papírra, ahogy ide is megírtad. És vidd el egy pszichiáterhez. Add oda neki, és ne szólj egy szót sem, csak ha kérdez. Véleményem szerint a depressziót nem lehet ennyire elrejteni. Ha mégis sikerült, akkor nem is vagy depis, csak ugy érzed. Egy kis életforma váltással talán megoldódna a problémád is.
Én is mélydepis lennék, ha egy igaz barátom se lenne :(
Voltam mélydepis 1,5 évig olyan deprimál voltam, hogy csak aludtam.
A depressziónak nem tünete az őszintétlenség és a szakember szemébe való hazudás. Hazugsággal nem tud mit kezdeni, nem tud segíteni. Következő alkalommal úgy menj, hogy bevállalod a problémádat. Így fognak tudni segíteni is.
Egyébként ha a pszichológus felvett volna veled egy-két tesztet, akkor már rég kiderült volna a problémád is.
ezzel én is ugyan így voltam, évekig senki, még a legközelebbi rokonaim, barátaim vagy aktuális szerelmeim sem tudták volna megmondani rólam, h depressziós vagyok.nekem az segített, h a rossz pillanatokban leírtam egy papírra az érzéseim, a gondolataim.így kiadtam magamból a dolgot,és megkönnyebbültem.illetve azóta elhatároztam, h minél több közeli barátnak mesélek erről,és azáltal h nyíltan kimondom, kénytelen vagyok szembesülni a valósággal.nekem így könnyebb volt feldolgozni, és rövidíteni illetve enyhíteni a rossz periódusokat
szerintem mindegyik másik által tanácsolt módszert próbáld ki,mert mindenkinél más hat, szóval így nagyobb eséllyel találhatsz rá a neked segítő megoldásra
Utsó, a bipoláris depressziót nem hozod egyensúlyba sajnos gyógyszerek nélkül. Nagyon súlyos betegség, komoly biológiai háttérrel.
Az okés, hogy fölöslegesen és mindenre nem szedegetjük az antidepit, de van, amikor muszáj.
A depresszióipar és tsai cikkek érdekesek, de nem kell azért mindent nekik vakon elhinni. Az antilobbi sincsen érdek nélkül! Tudod, mikor jönnek a pszichiátriaára a fenyegető telefonok, akkor teljes szívvel felajánljuk, hogy oké mi mi nyitottak vagyunk minden új felé, de akkor vigyék szegény defektálódott skizofrénjeinket és a többi nagyon súlyos beteget és gyógyítsák meg más módszerekkel. Érdekes ilyenkor mindig visszatáncolnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!