A Divascan nevű gyógyszer tulajdonképpen antidepresszáns?
Migrén megelőzésre kaptam a háziorvostól. Napi 3-at kell szednem. A papírján szinte semmi nincs. Két mellékhatást említ csak és azok is a nagyon ritka kategóriába vannak sorolva. A vezetést sem befolyásolja.
Az összetevője az iprazochrome , ami a google szerint szerotonin antagonista, ami meg ha jól értelmezem egy antidepresszáns (SARI csoportjába tartozik)
Szedte valaki? Voltak mellékhatásai?
Nem akarnék a tudtom nélkül antidepit szedni...
Nem az, minden migrén ellenes szer antagonista, azért mert ott van a szerotonin szó nem jelenti, hogy antidepresszáns.
egyébként a divascannak nincs sok mellékhatása.
Koszi! Azota megkerdeztem egy dokit es azt mondta hasonloan a szerotonin receptorokon keresztul hat, mint az antidepik, de nem az.
Es igen, lekopogom negy napja szedem tonna szàmra (napi 3x 1-et) es semmi mellekhatast nem erzek. Remelem hasznalni is fog.:)
igen, ennyi az adag.
én is ennyit szedtem, aztán a végén kiderült nem is migrénem van:D
remélem neked hat.
Tenyleg? Hát akkor mid volt?
Meg amúgy mik voltak a tüneteid?
a halántékomnál szokott fájni, de legtöbbször csak az egyiken és tompán.
meg is lepődött a többi doki, hogy miért migrént állapított meg.
tenziós fejfájás a neve.
ill. volt hogy a nem vényköteles gyógyszertől nem múlt el teljesen (fele-fele arányban volt, hogy igen).
én amúgy szedek antidepresszánst, de nem erre, még régebbről, pedig erre állítólag az a jó.
egy vényköteles gyógyszert kapok most rá, ami elmulasztja szerencsére.
de én is utánaolvastam, migrén megelőzésre ez a legjobb és mellette olcsó is.
főleg ha migrén gyógyszer kell ami szerintem nagyon drága.
Értem. Hat nekem nem egyszeru migrenem van. Szoval nem faj a fejem. Hanem honapok ota minden egyes nap szedulok.(nem forgo jelleguen) olyan mintha lebegnék, zuhannék, hajón hánykolódnék stb. És kozben szét feszit a fejem. Mintha tulnyomas lenne benne.
Es allitolag van h a migren (vesztibularis migren) ritkan de tud ilyen 0-24 tuneteket produkalni.
Szoval nekem sem az a hagyomanyos van...
Remelem ez a gyogyszer megtori ezt a szart, mert elviselhetetlen.
Es nem szivesen szednék antidepiket migrenre. :(
migrénre nem adnak antidepresszánst.
azt a tenziósra adják ált.:)
a divascan a megelőzésre jó, nem fájdalomcsillapításra.
de remélem használni fog és elmúlik ez, tudom milyen szar alapból a fejfájás sajnos.
De pedig migrenre (leginkabb prevencios okokbol) adnak antidepit. Valamiert az SSRI-k hatnak a migrenre. Legtobbet erre az Amitryptilin nevut szoktak adni. Annak rajta is van a betegtajekoztato papirjan, h migrenre is adhato.
De remelem tenyleg ez a Divascan be fog valni es jol leszek vegre...
ez nem ssri hanem triciklus antidepi amit írtál.
elég régi, szinte elavult, nem is használják már normális helyeken semmire.
az ssri antidepiknek nincs ilyen funkciója, hogy migrén megelőzés, az a tenziós fejfájásra jó (mert hogy állítólag stressz talaján alakul ki a migrén nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!