Spitomin/Anxiron (Buspiron) gyógyszert szedett már valaki?
Figyelt kérdés
A psichiáterem generalizált szorongásra és pánikzavarra ezt a gyógyszert írta ki. Szedett már valaki ilyet? Hatás, mellékhatások érdekelnének legfőképp. A neten nincs sok vélemény róla. Korábban Escitalopram-ot szedtem, de abba kellett hagynom a mellékhatások végett.
Egy időben szedtem, de részleteket már nem tudok írni a tapasztalatomról, mert ez csak egy volt a rengeteg gyógyszer közül, amit kipróbáltunk. Annyit tudok, hogy nem úgy hat, mint a benzók, tehát nincs értelme alkalomszerűen szedni. Ez nem üt ki úgymond azonnal, hanem folyamatos szedés esetén fejti csak ki a szorongásoldó hatást. Nem okoz függőséget, ami kifejezett előny. Csak türelmesnek kell lenni, ez nem olyan, hogy rád jön egy pánikroham és gyorsan bekapsz egy szemet, ami 20 perc alatt hat.
2020. febr. 11. 23:32
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Az orvosom is úgy mondta, hogy kezdjünk napi 2x1(5 mg)-el, utána meglássuk. A másik opció az Olvexya/Frontin kombináció lett volna, de először megpróbálom ezt. Csak eléggé megrengett a bizalmam az antidepresszánsokkal kapcsolatban a legutóbbi próbálkozásom óta. Előtte még 2 fajtát szedtem, de azt csak pár napig, szintén a mellékhatásai végett hagytam abba.
2020. febr. 12. 12:32
3/10 anonim válasza:
Ez nem is antidepresszáns, az Olwexya viszont az. Én szedtem azt is elég sokáig, hatásos volt, végül magamtól hagytam abba, fokozatosan, de így is eléggé megviselt az elvonás.
Mondjuk, én már szinte mindent szedtem, ami forgalomban van..:(
2020. febr. 12. 13:20
4/10 A kérdező kommentje:
Igen igen. Nekem legfőképp most a szorongáson van a hangsúly, erős pánikrohamaim ritkábban vannak, inkább a szorongás okozta testi tünetek vannak többségben.
Te mire szedtél gyógyszert? És hogyhogy abbahagytad ha hatásos volt?
2020. febr. 12. 17:13
5/10 anonim válasza:
Depresszióval kezdődött, erős szorongással. Ez később átcsapott bipoláris (mániás) depresszióba, ami - szerintem - a többféle együtt szedett antidepresszánsnak volt köszönhető. Ez miatt próbáltam többször is abbahagyni a gyógyszereket, amikor már jól éreztem magam. Sajnos, rendre visszaestem, úgyhogy most már beletörődtem, hogy életem végéig bogyókon kell élnem.
2020. febr. 12. 17:48
6/10 A kérdező kommentje:
Értem. Hát elég szomorú. De viszont ha a gyógyszer segít teljes életet élni akkor inkább így. Én ezért is tartok ettől, ugyanis gyógyszer ellenes vagyok. Pl. fájdalomcsillapítót se szeretek bevenni, csak ha már nagyon muszály. Így vagyok a psichiátriai gyógyszerekkel is, annyi rosszat hallani róla. Csak van az a pont amikor már mindegy, csak valami segítsen. Próbálkoztam énis természetes módszerekkel, de nem sok sikerrel eddig.
2020. febr. 12. 19:21
7/10 anonim válasza:
A természetes "gyógyszerekkel" csak aza gond, hogy ami hatásos, annak ugyanúgy mellékhatása is van hosszútávra. Akár elég szar is.
Pl aswagandha
2020. febr. 12. 22:45
8/10 A kérdező kommentje:
Arról még nem hallottam. De a neve se hangzik túl biztatóan :-D
2020. febr. 13. 08:07
9/10 anonim válasza:
Én is gyógyszer ellenes voltam, vitaminokkal és egyebek nem voltak elegendőek. Fluoxetinnel élek teljes életet(sport, táplálkozás) , alváshoz Frontin kell, már 1,5mg. Nekem is generalizált szorongásos van bno F4110. 34F vagyok. Az éjszakai agyalas miatt nem megy. Nem tudom nem lenne e jobb erre áttérni, Frontint meg gyorsan lecsokkentve, abbahagyni... Vajon helyettesíthető? (Azt írják nincs szedatív és tanulási képességét sem rontja) Frontin/xanax hátránya a tolerancia, mindig több kell majd októberben elég volt 1mg, most februárban 1,5 év végéig így még 2 is lehet.
2020. febr. 20. 04:49
10/10 A kérdező kommentje:
Énis pont ezért nem merek nyugtatókat szedni. Félek a hozzászokástól. Ezért is lenne jó alternatíva a Spitomin. Legalábbis leírás alapján. Bár az antidepresszánst nemtudom mennyire helyettesítheti. Csak kell egy nyugisabb hét a kipróbálására.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!