Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak ha utálom...

Mit csináljak ha utálom magam? Aki ír felpontozom

Figyelt kérdés
Mióta élek azóta más embereket mindig jobbnak látok magamnál. Sose bíztam eléggé magamban. Ez erősödött mikor véget ért egy rossz kapcsolatom. Mások után is voltam szomorú, de úgy érzem a legutolsó exem építette le igazán az önbizalmam. Volt úgy hogy parancsolgatott, megbántott szavakkal, de ezt úgy tette, hogy pont akkor nem vettem észre. Úgy érzem úgy kezelt, mint egy rongyot. Miután szakított velem, más nő a tökéletes lett neki egy fél év múlva. Ő úgy látszik tényleg az igazi és a jó, mert látszik online is hogy elég komolyan veszi, ahogy engem sose. Mikor együtt voltunk is a volt barátnőket dicsérte, hogy ők milyen jók voltak. Rám nem mondta hogy rossz vagyok, de éreztette.
2020. márc. 10. 17:40
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Mindenki jó valamiben. Írom ezt úgy hogy én is utálom magam. Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni önmagam, de pl nálam sokat segít mások visszajelzése. Próbálgasd magad több területen ki. Lépj ki a komfortzónádból. Legyen az hobbi, munka, barátkozás. Bármi.
2020. márc. 10. 17:55
 2/5 anonim ***** válasza:
95%
Két dolog megfigyelhető: egy, hogy bunkókat fogtál ki magadnak, a másik, hogy nagyon alacsony az önbizalmad. Jó lenne ebben az irányban egy kis tréning. Nézz körül a jutubon szorongás leküzdése címen.
2020. márc. 10. 17:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Másokhoz minden esetben rossz hasonlítani magunk.

Másoknak sosem látjuk a legmélyebb semélyes problémáit, és belső vívódásait, ezt senki, vagy csak nagyon kevesen mutatják meg picit is kifelé, de akkor sem láthatjuk az egészet.

Pont ezért, más emberek mindig jobbnak tűnhetnek önmagunknál.

Hasonlítsd magad önmagadhoz.

Hogy tegnaphoz, múlthéthez, vagy tavajhiz képest fejlődtél e, és miben?

Vagy ha nem, abban miért nem, kell e benne fejlődnöd, és ha igen, ezt hogy tehetnéd meg?

Egy híres ember mondta, ha a boldoggot nem másokhoz, hanem magunkhoz mérnénk, szinte minden ember boldog lehetne....

Mérd magad a tegnapodhoz, fejlődj, és meglásd, nagyobb önbizalmad lessz...

És húzd ki magad, hidd ell többet segít mint gondolnád! ;)

2020. márc. 10. 18:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyökérrel ne foglalkozz! Azért van ez, mert a szüleid pont szrba sem vettek. Te ugyanezt a sémát újra éled a kapcsolataidban. Ugyanolyan ganékat választasz, mint a szüleid. Úgy bántod magad, ahogy ők tették veled.
2020. márc. 10. 18:04
 5/5 anonim ***** válasza:
83%

Magaddal kapcsolatban kérdezd meg azt a kérdést, hogy mondanád-e ugyanezt egy barátnődnek?

Mármint, hogy milyen hülye/ostoba/bunkó, nem tudom mivel szoktad magadat jellemezni.

Ha nem mondanád egy barátnődnek, akkor magadnak miért mondod? Miért bánsz több tisztelettel egy olyan emberrel, akivel nem élsz együtt, és teljesen megalázol egy olyan embert, akivel együtt élsz 24 órában (saját magad)?

2020. márc. 10. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!