Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus is beleszerethet...

Pszichológus is beleszerethet a páciensébe?

Figyelt kérdés
Nemrégiben kezdtem el pszichológushoz járni, majd mikor egy ismerősömnek ezt elmeséltem, mondta, hogy majd ne lepődjek meg, hogy teljesen természetes módon egy fizikai vonzalom fog kialakulni a pszichológusom és köztem. (Látom is, hogy volt már több kérdés a témakörben.) Szerencsére nálam ez nem következett be, maximum lelkileg kezdek kötődni hozzá, viszont ő szemlátomást közvetlenebb alkalomról-alkalomra. Persze ennek örülhetnék, de valahogy nekem biztatóbb volt a pár fokkal hivatalosabb kapcsolat. Az lenne a kérdésem, hogy ez működik fordítva is? Mármint, hogy az orvos kezd érezni a betege iránt, amiért az megnyílik neki?
2010. júl. 24. 17:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mindenképpen említeni kell neki a fantáziádat ezzel kapcsolatban, mert nagyot lendíthet a terápián! Ez szólhat a te saját, kivetített érzelmeidről is, és ezt nagyon jól lehetne hasznosítani a terápiában. (reméljük, hogy a pszichológusod rendelkezik némi analítikus vénával is)

A pszichológus is ember természetesen, neki is lehetnek ilyen fajta érzelmei, ezt ő a saját terápiájában értelmezi, ha valóban őróla szól.

Az esély azonban nagyobb, hogy inkább terólad szól:)

2010. júl. 25. 21:57
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem észrevettél valamit a terápia működéséből. Kezdetben irányított, hogy beindítsa a terápiát, és amikor látja, hogy már megy, akkor visszavonul, és inkább hagy téged irányítani.
2010. júl. 25. 22:24
 13/13 anonim ***** válasza:

Hali!

Már megint kérdés, mit élsz meg poénkodás alatt :D

Az jutott eszembe, hogy talán "tükrözésre" használja a visszajelzést. Pongyolán fogalmazva, elgondolkodtat arról, amit mondtál neki.

De nem tudom, a finom módszertani részletekben nem vagyok járatos, ráadásul a módszertan iskolánként, azon belül zavaronként és akár páciensenként is eltérő lehet :P Sőt, talán az sem mindegy, hol tart a terápia (erre is utalhatott az előttem szóló), hogyan alakult eddig a kapcsolat, stb. :) Erre a választ csak ő és te tudod.

Ha zavar a dolog, akkor még mindig azt mondom, hasznos lehet elmondani neki. És akkor javulhat a kapcsolat (ahogy azt előttem írták), ami, ne feledjük, hogy munkaeszköz. Értsd: nem lehet kellemes érzés, hogy hátsó szándékot érzel a terapeutád tekintetében :S Hogy miért javulhat, az most hosszú lenne ;)

2010. júl. 25. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!