Pánikroham tüneteinek enyhítése, hogyan lehetséges? 19/l
Idén érettségizem és pánikbeteg vagyok.
A gond,hogy nálam a rohamokat kiváltó ok,az emberek előtt való beszéd,felelés.
Eddig az összes tanár dolgozatot iratott velem,mert volt pszichiátertől felmentésem,de az érettségire nem kaptam meg,próbáltuk.🙁
Így a tanárok mondták,hogy szép lassan felelnem kell náluk is,hogy szokjam addig a helyzetet,ne ott legyen váratlan a dolog.
A legfőbb gond nem is a remegés,ájulásérzés,izzadással van,hanem a légszomjjal és a legrosszabbal, a szájszárazsággal..
Egyszerűen,ha kihívnak felelni az összes nyál elfogy a számból, és 2 szót nem bírok normálisan elmondani..
Ez ellen valami tipp,ha a többi nem is szünne meg?
Most csak 1-2tantárgyból felelek, de érettsegin 1 nap 4 tantárgy,ott kell nagy lélek erő.:(
Generalizált szorongásom van mai azt jelenti,hogy mindig agyalok és ha valami megoldodik máris keresem a következő problémát.
Pl holnaptól már előre félek,hogy milyen feladatok lesznek,mi lesz ha semmit nem tudok,mi lesz ha elrontom és pofára esek..mi lesz a pánikroham jön rám meg ilyenek.
Ma vettem be 1 frontint de minimalisan ha segített,egyenesen sétálni nem tudtam úgy remegtem,kocogtak a fogaim a félelemtől holnap már másfél frontinnal inditok a 2 szemet még nem merem egyszerre.
Na, latod? Ezt mondtam. Jon a stressz es agyalsz. Nem is attol felsz amin gondolkodsz, az neked tok mindegy. Csak a stressz miatt tunik minden felelmetesnek. Agyalsz es agyalsz. Egyebkent elarulok par trukkot: a kognitiv terapia ami neked segitett az ugy nez ki, hogy:
Vannak tipikus gondolkodasi hibak. Ilyen peldaul az amikor megdicsersz valakit es o elharitja, hogy biztos csak tulzol. Ez peldaul amikor valaki figyelmen kivul hagyja a pozitivumokat. Na de ami neked kell az a katasztrofizalas. Amikor mar elore felsz es azt hiszed, h valami rossz fog tortenni: peldaul ha kihivnak felelni akkor beegsz. Ez mondjuk katasztrofizalas.
#14 oont ez az hogy ma is ugy voltam vele hogy de jo ma szerencsem volt,de mivan ha holnap nem lesz? Es ha mondjuk holnap is szerencsem lesz majd bebeszelem h jajj de ha 2x volt 3x biztos nem lesz.
Pedig tényleg semmi okom nem volt félni nem volt nehez meg semmi de majdnem elajultam mar szedultem.
Túlizgultam ismét.
Magyar meglett 49 pont ha jól néztem.
A matek 15 körül van az eduline,nem hivatalos megoldások alapján😞
Matek szóbelim lesz biztosan.
Délután már hánytam is az idegességtől,nem fog menni.😞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!