Mit csináljak ha elkap a pánikroham?
Nekem azt mondta a terapeutám, hogy ilyenkor vagy mantrázzak (pozitív előre kiválasztott 2-3 mondatról van szó) vagy pedig csináljak agyat lefoglaló feladatokat. Pl.: találj 5 színt, 4 anyagot, 3 szagot stb stb. Vagy számolj dolgokat a környezetedben. Keress meg mindent, ami piros. Sorold fel az utcák nevét ott ahol vagy. Kezd otthon, majd a szomszédos utca stb stb.
Nekem működni szokott, nem mindig tökéletesen, de ha nem is állítja le, sokkal kezelhetőbbé teszi a pánikot.
Ha betegségeket képzelsz be, akkor hipochonder is vagy. Általában ez együtt jár a pánikbetegséggel. Nekem is volt.
Tudom hogy mi lehet a fejedben, hisz átéltem.
Benned tényleg az a tudat van hogy agydaganatod/rákod/szívbetegséged van, mert minden tünet arra utal,stb..
Nincs.
Ez csak a fejedben van, ezt kell megértened.
Amin most keresztül mész, az fog azzá tenni aki leszel, minden kígyógyult pánikbeteg megjárta ezt.
Megkell tanulnod irányítani magad, a gondolataidat, neked kell lenned az elméd főnöke. Gyakorolni kell éles helyzetben. Ne félj a rohamoktól. Menj bele, és győzd le őket. Hidd el, nagyon jó érzés lesz, amikor érzed hogy rád fog jönni a rosszullét, és letudod magadban győzni.
Egyszóval, légy te a főnök, nehéz út, de idővel megfogod tanulni kezelni az elméd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!