Mi okozhatja nálam a kényszeres fertőtlenítest?
Nagyon sokáig 'normálisnak' éreztem magamat, és bár mindig is igényes voltam, rendszeresen takarítottam a szobámat, stb, de nem volt elfajulva a dolog.
Aztán amikor egyetemista koromban az első lakotarsam rettenetes koszt és rumlit hagyott mindig maga után, akkor elkezdtem egyre többet és alaposabban takarítani.
Otthon mindig tisztaság volt, és nem bírtam elviselni a mocskot, főleg nem egy kb. vadidegenet.
Aztán ahogy eltelt pár év, ez sajnos egyre durvább lett.
Jelenleg most ott tartok, hogy heti 1x takarítok otthon, de ez kb. 3-4 óra az én esetemben, mert 100%-osan akarom megcsinálni.
A takarításon felül is folyton fertőtlenítek minden felületet, Domestos-ozok, kezfertotlenitek, különösen akkor, ha valaki hozzányult valamihez. A kilincset, villanykapcsolokat is, ruháimat, mindent.
És ha próbálom megállni, borzalmas szorongást érzek, kizárólag a tökéletes tisztaság nyugtat csak meg.
Tény, hogy alapból is elég szorongó típus vagyok, de attól még aggasztó ez.
Senki nem tud erről, maximum csak felületesen látnak bele.
Mi lehet a bajom? Létezhet erre megoldás?
Sajnos a pszichológus nem opció, mert keveset keresek.
24L
Írod, hogy alapból is szorongó vagy. Tehát, ha bármi apróság nem tökéletes körülötted, az rontja a komfortérzetedet. Nem csak a kosz, bármi, ami nem megszokott, nem rendezett, stb.
Kényszered van. Menj el a pszichóhoz, gyűjtsél rá pénzt. Meg fog szabadítani, ha engeded neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!