Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ti milyen esetben lennétek...

Ti milyen esetben lennétek öngyilkosok?

Figyelt kérdés

Én akkor ha a közvetlen szeretteim halálos betegek lennének vagy meghalnának.

Vagy ha kiderülne rólam hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok.

Vagy ha mondjuk baleset vagy bármi miatt le kéne amputálni az egyik végtagomat.

Na ilyen esetekben az lennék.

Mindig is volt bennem valami belső gát, ami miatt sosem jutottam el durva kísérletig, de sokat gondoltam rá, leginkább az a gát az hogy a szüleimnek ne okozzak fájdalmat.

De ha a fenti dolgok megtörténnének akkor úgy érzem hogy ez a gát végérvényesen átszakadna és biztos csinálnék magammal valamit amit nem élnék túl, nem érdekelne hogy utána ők már miért nem tudják felvenni velem a kapcsolatot...

Ilyen dolgok járnak ma a fejembe..

23/L

2020. jan. 30. 13:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
76%
Sose tenném.
2020. jan. 30. 13:48
 2/23 A kérdező kommentje:
nem sajnáltatni akarom magam, csak ki akarom irni magambol hogy nagyon durva múltam van, tanáraim bántottak ok nélkül az általánosban, világ életembe mindenhonnan ki voltam utálva, egyébként a családom sem normális, durva fizikai fájdalmaim vannak a gerincem miatt a lábamba (görcsös), meg a kapcsolatom is egy nagy szar, de nem ölném meg magam, csak ha ezek a dolgok megtörténnének. vagy esetleg idősebb koromban amikor a családom már nem élne
2020. jan. 30. 13:49
 3/23 A kérdező kommentje:
meg interneten is terrorba vagyok tartva, már semmit sem tudok kiírni stb de még ez sem ok arra.
2020. jan. 30. 13:49
 4/23 anonim ***** válasza:
83%
Semilyen esetben! Persze szinte mindenkinek vannak ilyen gondolatai de nem jutnak el addig, hogy megtegyék
2020. jan. 30. 13:51
 5/23 anonim ***** válasza:
86%
Én csak akkor ha nem tudnám ellátni magam. Pl kereskesszekesként ellenék de ha mondjuk egész nap csak feküdni tudnék és másnak pelenkaznia vagy fürdetnie (és nincs esély a gyógyulásra) akkor én akarnék úgy élni.
2020. jan. 30. 13:54
 6/23 anonim ***** válasza:
82%
Én nem lennék. Az élet nem arra van, hogy fejezzük be minél hamarább, hanem ki kell élvezni belőle, amit lehet és ami még nem ütközik erkölcsi gátakba. Minden ember külön személyiség, nincs senki máshoz kötve, így a szerettei életéhez sem.
2020. jan. 30. 13:54
 7/23 A kérdező kommentje:

na én még talán akkor is. mondjuk ha cselekvőképtelen lennél, hogy tennéd meg?:D mindenesetre jó kérdés.

de ha pl. valaki családomban rákos lenne (apám nagyon iszik, és simán lehet az ennyi alkoholtól már), bitos hogy nem nézném végig. és az sem érdekelne hogy utána lehet ők is azok lennének de ekkora szenvedést senki és semmi nem akaszthatna a nyakamba.. utána már amúgy sem tudnék semmiről..

2020. jan. 30. 13:57
 8/23 anonim ***** válasza:
30%
Apád terrorban tartja a családot, talán nem lenne akkora tragédia ha többet nem látnád.
2020. jan. 30. 14:06
 9/23 anonim ***** válasza:
78%
Nekem van egy értelmi fogyatékos rokonom és az, ami megragad benne és a más hasonló szellemi vagy testi fogyatékossággal élőkben, hogy ezektől függetlenül mennyire nem aggódnak semmi miatt és milyen könnyen tudnak vidámak lenni ... biztos gondol rájuk odafentről Isten, mert másképpen úgy élni nehéz volna..
2020. jan. 30. 14:07
 10/23 A kérdező kommentje:
ezt te honnan tudod?
2020. jan. 30. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!