Étkezési zavarom van, de nem merek segítséget kérni. Hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Már 3 éve, hogy evési zavarokkal küzdök, de a súlyom teljesen normális. Van menstruációm, nem vagyok csontsovány, de az egészséges alatt, de ez mindig is így volt, genetika. De ha segítséget kérnék, kitűznének egy +10 kg felszedését igénylő célsúlyt, amire képtelen lennék. Mentálisan el szeretném engedni, de egyedül nem megy, másik kézről viszont félek megtenni, mert önsajnáltatásnak/figyelemfelhívásnak venné mindenki, és fel is hízlalnának.2020. jan. 14. 18:34
11/12 anonim válasza:
Szerintem kérj segítséget.
Valószínűleg el akarják érni, hogy minimum 18-as legyen a BMI-d, de nem egyik pillanatról a másikra! És ha látják, hogy nagyon küszködsz, nem fognak/tudnak kényszeríteni.
Nálam nem is súly volt megadva célnak eleinte (mert azzal csalni is lehet), hanem x mennyiségeket kellett minimum ennem, meg ilyen challenge-k voltak, hogy pl egy nap úgy kellett ennem valamit, hogy nem mértem le/néztem meg hány kcal, aztán volt olyan, hogy fear foodot kellett ennem (vagyis valami édességet - és egy normális adagot belőle) stb.
12/12 anonim válasza:
Ha elmész egy általános pszichológushoz, nem is biztos, hogy ki fog tűzni ilyen súly és evési célokat. Amíg nem vagy vészesen sovány, addig sokkal jobb esély van rá, hogy csak a lelki okát kezeljék, aminek hatására javulnak a tünetek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!