Étkezési zavarom van, de nem merek segítséget kérni. Hogyan tovább?
Nem csak fejben vagy anorexiás, hanem fizikailag is. 16,1 a bmi-d. Hivatalosan 17,5 alatt számít anorexiás alkatnak.
+5 kg-ot el tudnál fogadni? Az még mindig a sovány kategória, de legalább nem életveszélyes.
Ha így folytatod, akkor a fogyás, a kóros soványság, és a hánytatás miatt olyan súlyos állapotba kerülhetsz, hogy kórházban kötsz ki. Ott valóban erőltetik a hízást. Ezt semmiképp ne várd meg! Egy jó pszichológus segíthet feltárni és feldolgozni a háttérben húzódó lelki okokat. A szüleid biztosan segítenének pszichológust találni. De kereshetsz ingyenes szakembert is tb támogatott rendelőben vagy családsegítő központban.
5-ös,
Úgy értem, hogy az anorexiások például minden ételüket grammra pontosan lemérik, ők maguk is naponta többször mérlegre állnak. Nekem erre abszolút nincs lehetőségem, nincs semmilyen mérlegünk itthon, és venni sem tudok, mert nincs zsebpénzem, de ha vennék is szerintem megtalálnák a szobámban.
A családommal kifejezetten rossz a kapcsolatunk, a barátaim leszarnak (elnézést de szebben nem lehet megfogalmazni amit csinálnak), a tanárokat meg miért érdekelné. Volt már olyan családi probléma ami "végigment" a tanári karon, néha megállítottak a folyosón, de már elmúlt, másoknak nagyobb szüksége van segítségre és anyáskodásra.
Mérhetnéd magad centiben is. Még jobban mutatja a változást, mint a mérleg, mert a kilók mehetnek le vízből is, többet mutat, ha előtte sokat ittál vagy ettél, számít hogy wc előtt vagy után méred...
De ha ilyen rossz a kapcsolatod a szüleiddel, a családoddal, és olyan igaz barátaid sincsenek, akikre lehet számítani, akkor már meg is van a lelki ok. Legjobb lenne egy családterápia, de ha nem hajlandóak a szüleid együttműködni, akkor egyedül fordulj szakemberhez mielőtt túl késő lenne.
Egyébként milyen háztartás az, ahol semmilyen mérleg nincs. A személymérleg egy dolog, de konyhai mérleg nélkül hogy sütnek-főznek a szüleid?
#7, szemmértékre sütnek-főznek.
a combom 48 cm🤮, a felkarom 26, mell 79, derék 67, csípő 81 cm
Centi alapján is vékony vagy. Kérdés, mennyire vagy izmos. Ha esetleg nem lennél, akkor edzéssel el lehetne érni, hogy ezzel vagy akár magasabb súllyal vékonyabb legyél centikben. De szerintem inkább nőiesedned kéne csípőben, mellben. Ahhoz is kell az energia meg a fehérje, és az izomépítéshez is.
Ha valahol lenne lehetőséged néhány féle élelmiszert lemérni, utána szemmértékre fel tudnád mérni az ételek tömegét. Talán bátrabban mernél enni, ha tudnád, hogy nem olyan sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!