Lehetséges Szociopatává vállni igy? Szociopata lettem?
Figyelt kérdés
Nos, hát hogy kezdjem, gyerekkoromban rengeteg trauma és bántalmazás ért, sok helyen bántottak és még a mai napig is.Úgy érzem az emberek azt hiszik velem bármit megtehetnek.Azt vettem észre hogy képtelen vagyok már nagyon empátiát tanúsitani más emberek felé, illetve nem nagyon érzem a büntudatot.Az egész úgy kezdödött hogy láttam egy videót a youtube-on a szociopatákról, elmondta a csávó a tüneteket stb, és én ezeket észrevettem magamom, ezért úgy döntöttem hogy ezt az állapotot megpróbálom felerősiteni hogy ne érezzem az empátiát se semmi mást, és úgy tünik hogy ez 1 hónap múlva nagyon is sikerült mivel már tényleg alig érzek valamit az emberek iránt. Mindenkit úgy kezelek már mint egy valamit amin lehet élősködni még a saját szüleimet is.Az embereket ez előtt is tudtam elég jól manipulálni,hazudni, átverni.És ebben már talán a legfurcsább hogy egyáltalán nem érzem magam szarul ez miatt hogy nem érzem nagyon az empátiát, büntudatot.És nos a kérdésem az lenne hogy lehet-e úgy szociopatává vállni hogy gyerekkorban rengeteg trauma ért de ennek a tünetei csak később mutatkoznak meg, évekkel később?2019. dec. 30. 22:43
11/19 A kérdező kommentje:
Pszichológushoz mennem nincs lehetőségem sajnos .
2020. jan. 1. 11:21
12/19 anonim válasza:
Nem zárható ki.
Igazából Edmund Kemper amerikai sorozatgyilkos is észrevette saját magán a pszichopata jellemvonásokat, tanulmányozta és jellemezte saját magát.
De ez a "felerősítem magamban az empátia nélküliséget" kicsit szánalmasnak tűik.
Gyerekként bántottad az állatokat? Gyújtogattál? Loptál? Volt erőszakos bűncselekményed? Fantáziáltál arról, hogy ellenségeidet kegyetlenül megalázod, esetleg bántod is?
Egy igazi szociopata nem akarna meggyógyulni. Elmenne inkább bulizni, kábítószerezni miközben prostituáltak veszik körbe egész este. Majd hazafele rálő a szomszéd kisfiúra légpuskával. :)
13/19 A kérdező kommentje:
12/12- Büntényt még nem követtem el viszont állatot bántottam többször is néha azért mert felidegesitettek néha szórakozásból, de ölni persze nem. ( bántalmazást se kell elképzelni túl durván csak hergeltem a kutyákat :DD), ja és igen sokszor fantáziálok olyasmiről hogy az ellenségeimnek kárt tegyek vagy megöljem őket. Viszont ez a rész ,,Egy igazi szociopata nem akarna meggyógyulni. Elmenne inkább bulizni, kábítószerezni miközben prostituáltak veszik körbe egész este. Majd hazafele rálő a szomszéd kisfiúra légpuskával. :),, Rám is igaz mivel valahol úgy érzem hogy ez az állapot nekem jó és nem akarok megváltozni, tehát ebben egyezek a szociopatákkal mert ők se akarnak kigyógyulni.
2020. jan. 1. 22:00
14/19 anonim válasza:
Nekem teljesen úgy tűnik ez az egész dolog, hogy az életeddel nem tudsz mit kezdeni, nem találod a helyed és próbálod bemagyarázni magadnak, hogy beteg vagy. Valamilyen szinten biztos megvoltak/megvannak nálad ezek a jellemvonások, de minél többet olvasgatsz róla, annál jobban próbálod elhinni, hogy ez vagy te és annál jobban erősíted magadban a szociopata tüneteket, utána pedig már ténylegesen átveszed ezeket a viselkedési formákat, és mivel minden agyban dől el, most eldöntheted, hogy folytatod e ezt az utat vagy normális leszek. Én nem a szociopatizmus tüneteit látom rajtad, inkább azt, hogy a gyerekkorodban kapott sérelmek miatt már nem mersz szembenézni a bántásokkal, így próbálod kiölni magadból az érzelmeket, hogy megvéd magad, és mivel az emberek között nem találod a helyed és más vagy, próbálod magad beskatulyázni a betegek közé. Pedig szerintem még változtathatnál egy kis nyitottsággal az emberek felé, plusz egy szakember segítségével.
15/19 A kérdező kommentje:
14/14- Szia bárcsak úgy lenne hogy nem tudnék mit kezdeni az életemmel azonban ez nem igy van, az egész eddigi életem egy nagy vicc, egy csődtömeg lettem, az évek alatt leépültem fizikailag és mentálisan is, az embereket megutáltam, és gyanakodom hogy nekem volt PTSD-m, amit sikerült egymagam leküzdenem. Ezek után már úgy vagyok vele hogy a szr se akar törődni az emberekkel és azok érzéseivel, akárhányszor nyitottam az emberek felé mindig csak a szrt kaptam. Már úgy vagyok az egész élettel hogy már úgysincs mit vesztenem hadd szóljon. Régebben féltem a haláltól, meg minden szrtól, dehát beláttam hogyha meghalok nincs semmit vesztenem. Úgyhogy mindenre készen állok, úgyse veszthetek már semmit.
2020. jan. 4. 22:49
16/19 anonim válasza:
Mièrt nem tudsz pszichológushoz menni.
17/19 anonim válasza:
Bocsi, ?* merthogy kèrdès akart lenni. 😅
18/19 A kérdező kommentje:
Sok minden miatt pénz,idő stb. Meg valahogy jól is érzem magam ebben az állapotban.
2020. jan. 5. 17:33
19/19 A kérdező kommentje:
Kitöltöttem egy EQ tesztet (Érzelmi inteligencia) és az eredményen 40 pont volt, azt olvastam hogy a normális szint 90-100 körül mozog. Igazából a mindennapi életben is nagy általánosságban akkor segitek valakin ha az valamit visszaszolgáltat is. Meg csak azért nem szidok le senkit meg stb, mert nem attól félnék hogy esetleg megbántom hanem hogy engem megutál vagy káromkodni kezd ő is,ezáltal lejáratnám magam abba a társaságba mondjuk. Tehát azért segitek másokon hogy ne vegyék észre rajtam ezt. Egyből kitudom szúrni hogy ki milyen ember és hogy mi bántja őket stb...
2020. jan. 10. 08:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!