Lehetséges Szociopatává vállni igy? Szociopata lettem?
Véleményem szerint nincs kizárva.
Viszont ezek a dolgok is fejben dőlnek el. Szerintem neked pont hogy találnod kellene olyan társaságot ahol ennek az ellenkezőjét tanulhatod. A megbánás és az empátia benned is ott van, csak mivel mindenkinek a saját problémája a legnagyobb így te is így érezheted. Ezáltal mások problémája kisebbnak számíthat a te szemszögedből emiatt nincs meg az empátia az hogy kedvesebb türelmesebb legyél másokkal.
Az hogy bármit megtehetnek veled az nem jön nekem össze azzal,hogy manipulatív személyiség lennél szóval hogy manipulálsz te mást,ha az bármit megtehet veled?
Nem fér össze a kettő lehet csak számomra.
Kicsit gondolkozz el azon,hogy ez miért jó vagy miért nem jó neked így ahogy most van,ha elég jól elgondolkozol,hogy mi az amin változtathatnál akkor tedd meg.
A kèrdésedre vàlaszolva lehetetlen, mert a szociopatasàg màr a bántalmazás alatt kialakuló "túlèlési mechanizmus" amit súlyos vagy hosszan tartó èrzelmi törés okozott. Nekem inkabb olyan embernek tűnsz aki becsapja magàt ezzel az "érzelemmentesség" dologgal, mert sokat bàntottak és sebezhetetlennek akarod èrezni magad, revánsot akarsz venni és romantizálod az antiszociàlis szemèlyiségzavart. A magadfajta nem szereti beismerni, de az ember tàrsas lèny, így ronthat az életminőségeden a manipulàción és hazugsàgokon alapuló kapcsolatok kialakítàsa. Nem vagyok szakember így a vèlemènyem nem feltètlenül relevàns, de nekem inkàbb Münchausen-szindróma ugrik be rólad, viszont fontos megjegyezni, hogy ha a sajàt èrdekedèrt tudatosan viselkedsz így, az simàn lehet nàrcisztikussàg is.
"ezt az állapotot megpróbálom felerősiteni hogy ne érezzem az empátiát se semmi mást, és úgy tünik hogy ez 1 hónap múlva nagyon is sikerült" azt hiszed az èrzelmessèg gyengesèg, az èrzelemmentessèg pedig erő, de erről màr írtam. Itt inkàbb az az èrdekes, hogy a szociopatasàgot egyszerű empàtiahiànyra redukàlod, emiatt nem kapunk rólad konkrèt képet - de lehet, hogy csak simàn nem akartàl regènyt ìrni.
"Az embereket ez előtt is tudtam elég jól manipulálni,hazudni, átverni." Tehàt túlzàsba vitted a védekező mechanizmust, ez a rész is inkàbb nàrcisztikussàgra utal.
Akàrmi is okozza ezt a fajta viselkedést, jót tenne neked pàr alkalom a pszichológusnàl. Nem szeretnèk a fent felsorolt àllapotokhoz jellemzőket írni, mert negatív hatàssal lehetnek ràd, bár ha szeretnél utàna tudsz olvasni mindnek.
7. Válaszoló vagyok (21:25)
A válasz 1. részét úgy értem, hogy az ember nem tudatosan dönti el, hogy "ő akkor most ilyen lesz" hanem történik benne egy pszichés törés az elszenvedett trauma/traumák hatàsàra ( mint pl. a PTSDnél, de annyira nem akarom idekeverni a dolgot mert csak ez az egy közös pont van a kèt àllapotban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!