Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Utálok élni. Mièrt van ez?...

Utálok élni. Mièrt van ez? Mit csináljak, hogy elmúljon?

Figyelt kérdés
Tizenéves korom óta ezt érzem. Van, amikor jobb, de aztán újra előjön az érzés. 1x megpróbáltam megölni magam, de nem sikerült. Utána voltam psziciáternél, de csak hülye iq teszteket csináltatott, és annyit mondott, hogy az átlagosnál magasabb az iq-m. Azóta eltelt 15 év. Ha belegondolok, nincs rossz életem. Szép lakásunk, szerető párom, és egy nyugodt, jó alvó kisbabám van. Nem vagyunk gazdagok, de mindenünk megvan, amire szükségünk van. Csak éppen boldog nem vagyok. Sokszor gondolok arra, hogy meg akarok halni. Nagyon meghíztam szülés után, nincsenek barátaim, és szinte egész nap csak a babámmal vagyok. Hiába próbálnék barátkozni, valahogy nem vagyok társas lény, senkivel nem tudok elbeszélgetni a páromon kívül. A fogyás se megy, hiába éhezek, ir-em, pajzsmirigy alulműködésem van, amik miatt sose fogok lefogyni. Mi a megoldás? Elmúlik ez a rossz érzés valaha, vagy inkább legyen vége az életemnek?
2019. nov. 23. 00:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Képes lennél magára hagyni a kisbabádat? Ha ő nem elég motiváció az élethez, akkor mi az? Én is rengeteget gondolkodom az öngyilkosságon, napi szinten, de nem teszem meg, amíg van családom, nem fogom tönkre tenni az életüket.
2019. nov. 23. 00:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Ő az, aki miatt még élek.
2019. nov. 23. 00:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyie lenne érdemes Facebook csoportban keresni környéken anyukákat, akikkel hasonló helyzet miatt jobban megértenétek egymást.

Vannak nem jó szakemberek is, megéri próbát tenni, neten is kereshetsz, elhiszem hogy megviselt, amikor egyszer pórul jártál. Pszichológus vagy pszichoterapeuta lenne jó.

2019. nov. 23. 01:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos van az úgy, hogy egyes emberek örömközpontja nem funkcionál. Nem értek hozzá, de úgy tudom az agy normális esetben jutalmaz, ha olyasmit csinálsz, ami számodra és az agyadnak is jó. Legalább is jó kellene hogy legyen, no de nem mindenkinél van így. És nem értik az emberek, hogy miért jutunk idáig. Nekem szerencsére nincs feleségem, se gyerekem, ennek az egynek örülök, hogy nem akasztottam felelősséget a nyakamba, mert pont az általad felvázoltak miatt, én már tudom sok-sok éve így látatlanban is, hogy ezeket a dolgokat megbánnám. Sok ember azt hiszi, ha nem látja az élete értelmét, és családot alapít, vagy ha csak bepasizik/becsajozik, azzal megoldódnak a gondok. Nem így van. Ideiglenes megoldás csak. A kedvenc hóbortom se okoz már örömet, pedig 10 éve tanulom, és nagyon jó pénz van benne, olyan, hogy élhetne az ember, mint hal a vízben, de az utóbbi években csak nagyon ritkán ülök neki. Rájöttem, hogy ez is csak amolyan figyelemelterelés volt évekig, semmi több. Annyi mindent hallani, hogy mi az élet értelme. Hogy tűzz ki célokat, hogy te adj neki értelmet. Le merek fogadni, olyan emberek mondják ezt, akiknek nincs ilyen gond fejben. Itt hiányos érzetről van szó, ami egy agyi állapot.

Kérdező, az a baj, hogy én is tizenéves korom óta érzem, és a gyerekkorom meg a családi hátterem se indokolta meg ennek kialakulását. Szinte már csak a szüleim miatt vegetálok tovább, mivel azt tényleg nem érdemelnék meg, hogy a gyereküket lássák ellőbb meghalni. Szerintem ide valami bogyó jelenthet csak megoldást, vagy valami hormonokkal való manipulálás. Nem tudom hogy működnek ezek a dolgok.

Az lehet a te bajod is, hogy belelátsz dolgokba/átlátsz dolgokat, amit az átlag ember nem. Neked egy rossz dologhoz lett magasabb az IQ -d. Belátsz a színfalak mögé, amit normális esetben ember nem feszeget. Ahogyan egy szintén depressziós haverom fogalmazott, olyan ez, mint egy színdarab, ahol a színpadon vannak emberek, hülyéskednek, elvannak, mögöttük a dekoráció pedig karton dobozokból épül fel, ami szépen le van festve az adott témához illően. Majd felmegy pár ember a színpadra, és átvágja a kartonpapírt, és meglátja mögötte a nagy üres semmit. Kb. ilyen az univerzumunk. Nagyon összetett, nem tagadom sok szép (részemről szépnek tűnő, látszó) dolog tarkítja, de mindez minek van jelen? Azért, hogy elhitesse az élőlényekkel, hogy van értelme élni. Egy életen át tartó figyelem lekötés/elterelés a célja. Sajnos ezen páran túl látnak, és onnantól kezdve nincs visszaút.

Szerintem szedd össze a gondolataid, és egy normális szakembernek ezt mind add át. De feltételezhető, hogy klinikai eset vagy, és nem pusztán depresszív állapot. Mert utóbbit egy vagy több tényező együttese váltsa ki, amit ha megoldasz, akkor eltűnik a depressziód.

2019. nov. 23. 06:39
 5/6 anonim ***** válasza:
61%
Szülés utáni depresszió még annál is kijöhet, akinek sose volt addig. Pl én így jártam. Sajnálom, hogy rossz tapasztalatod volt pszichiáternél de hidd el, sok normális van, érdemes lenne keresni egyet.
2019. nov. 23. 09:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg depressziós vagy, néhány más kisebb probléma mellett, aki nem kapott megfelelő kezelést, nem jutott el megfelelő szakemberhez. Ez megkeseríti az életedet, annak ellenére, hogy gyakorlati okod, mint írod, nincs rá.

(Hány olyan ember van, akinek az az álma, hogy olyan körülmények között élhessen, mint te!)

A pszichológia és pszichiátria egy nagy problémája, hogy nem annyira egzakt tudomány, mint mondjuk az orvoslás, ezért különböző szakemberek más-más iskolát követnek, eltérő módszertant használnak a kezelésekhez és ami még nehézzé teszi a dolgot: lehet, hogy valakinél az egyik módszertan beválik, másnál nem.

Keress fel egy pszichológust és beszélj vele a problémákról de érdemes lehet felkeresni pszichiátert is. Ha egy idő után úgy érzed, nem tudnak segíteni, akkor probálkozz másnál. Nálam az ötödik (!) szakember hozott változást, bár korábban rátaláltam volna és nem utolsó sorban: bár korábban beláttam volna, hogy segítségre van szükségem!

Keress te is segítséget, ha nem megy a terápiás kapcsolat, keress mást: ez majdnem olyan, mint egy párkapcsolat, van, hogy működik, van, hogy nem.

2019. nov. 23. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!