Ez milyen mentális betegség?
30 éves férfi vagyok, 2 éve mindenféle különböző betegséget vélek felfedezni magamon. Úgy kezdődött, hogy szívroham tünetekkel kórházba mentem (semmi bajt nem találtak több vizsgálat során). Aztán hónapok óta tartó erős hasfájások miatt is ki voltam vizsgálva sokszor. (Semmi eltérés az UH-n, elmúlt). Hererák miatt is elmentem urológushoz és UH-ra, kiderült, hogy csak ciszta. Volt probléma a vérnyomásommal is a háziorvosnál (otthoni minden oké: 120/70 körüli).
Soha nem volt extrasystolém, az is előjött naponta többször, mikor kivizsgált a kardiológus, az is elmúlt rögtön.
Pár hónapja szédelgek néha, és bizonytalan vagyok, ez most egy ideje elmúlt, ezzel még nem mertem orvoshoz menni. Remélem nem jön újra elő.
Az utóbbi egy évben most vagyok a legjobb állapotban ősszel, jó a közérzetem, nincs az a nyomasztó, elájulás-szerű érzés bennem egész nap. Erre pár hete 1-2 naponta fájni szokott a fejem és újabban a látásomban vélek felfedezni furcsaságokat.
Soha nem vagyok 100%-os. Mindig van valamilyen idegesítő dolog, ami többé-kevésbé megkeseríti a mindennapi életemet. Mindig rákattanok az aktuális tünetemre és figyelem magam, ami még jobban stresszel.
Mi lehet ez?
Hipochondria.
nekem is van (egyebek mellett) és nagyon rossz. Én is csak akkor nyugszom meg, ha egy orvos megvizsgál és mondja, hogy nincs bajom.
A hipochondria nem azt jelenti, hogy elöre eldöni valaki, mi baja lesz és utána eljátsza azt, hanem egy - sokszor jelentéktelen - tünetet észlel, elkezt utánakeresni és attól kezdve meg van gyözödve arról, hogy neki a lehetö legrosszabb betegsége van, aminél elöfordulhat.
Keress meg egy jó pszichológust, ö tud segíteni rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!