Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehetne tenni az ellen,...

Mit lehetne tenni az ellen, hogy fóbiaszerűen rettegek a nyártól, a meleg időtől és a kánikulától?

Figyelt kérdés

Tudom, ez nem egy megszokott dolog, nem is tudom létezik-e ilyen rajtam kívül.

Mindig is gyűlöltem a nyarat. Egy élhetetlen időjárású, meleg, büdös, bogaraktól hemzsegő évszaknak láttam, de úgy elviseltem anno, amikor még inkább csak a 30-33 körüli maximumok voltak jellemzőek és normális hűvös éjszakák voltak.

De most évről évre rosszabb és egyre jobban... félek tőle. Idén véglet megtört engem ez a nyár nevű kínzás, most október van, de már most érzek valami torok-elszorulást, ha ara gondolok, hogy megint pár kellemes hónap után megint ott lesz a május és utána újabb 3 hónap kínlódás vár.

Komolyan, még olyan dolgokba is belegondoltam, mint tervezett öngyilkosság, csak azért, hogy soha többet ne kelljen átélni azt a nyári kínlódást, amikor kétségbeesetten próbálok lehűlni, de alig van rá lehetőség, még éjjel is 25 fok van, nyitva kell tartani az ablakokat, bogarak mindenhol, izzadás, emberek bűze...

És persze a belső kínlódás. A meleg miatt, a közérzet miatt, a kiszolgálatottság és a tehetetlenség miatt, nem tudom kialudni magam a meleg éjjelek miatt, alig tudok menni a meleg miatt, izzadok állandóan, semmi nem esik jól...

Nem tudom mit tegyek. Félek a jövő nyártól, el akarom kerülni.

2019. okt. 16. 19:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok, de amúgy 5 hónapig volt meleg, nem 3. Most azt csinálom, hogy jövő nyárig lefogyok vagy 20 kilót, így könnyebben fogom viselni.
2019. okt. 16. 20:53
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek jellemzően csak addig szeretik a nyarat, amíg fiatalok. 2 és fél hónap otthon a legnagyobb melegben, és egész évben abban mászkál, amiben akar. Annyit alszik, amennyit akar, meg bármikor pihizhet.

Aztán, amikor elkezd BKV-val melóba járni, majd 8 órát ücsörög a klíma nélküli irodában hosszú gatyában, és utána csak másnap reggel 6-ig aludhat, akkor eltűnik a lelkesedés hamar.

2019. okt. 16. 20:58
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
12-es Nem vagyok fiatal, de a klíma halálos ellenségem, szeretem a meleget, utálatos ott ülni 9 órát. Fájnak az ízületeim a hidegtől, begyullad a fülem stb.
2019. okt. 16. 21:30
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is utálom, örülök is most hogy itt az ősz
2019. okt. 16. 21:31
 15/16 anonim ***** válasza:

:D

Azt hittem, csak én vagyok így egyedül. Bár nekem a nyáron belül is egy dolog az, amitől a fóbia szintjén rettegek, ez pedig a darazsak. Persze így nagyon sok dolgot nem tudok élvezni, ami talán elviselhetőbbé tenné a nyarat: gondolok itt például a szabadtéri sütögetésekre például.

A másik, hogy folyamatosan félek, hogy esetleg lángra kap valami a forróságban - ja, és ha villámlik, akkor is félek. :c

Egyébként idén szerencsére enyhébb volt a hőség, mint tavaly. Rövidebb ideig tartott, és nem ment annyira durván fel a hőmérő higanyszála. Szóval csak reménykedni tudok, hogy jövőre is kapunk egy esősebb, felhősebb nyarat tele hidegfrontokkal. Szóval már csak azért sem érdemes emiatt kinyírnod magad (bár párszor már az én fejemben is megfordult), mert lehet, hogy nem is lesz olyan borzalmasan forró.

Amit tudok ajánlani, és szeretnék én is megtenni jövőre:

- Hűvösebb éghajlaton való nyaralás, menekülés a hőség elől

- Légkondi felszereltetése

- Medence felfújása (van gumimedencénk, csak hát már évek óta nem volt felfújva)

- 4-5 kg leadása

2019. okt. 16. 22:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont így vagyok. :O Már most rettegek a jövő nyártól. Nem tudom, mi lehet a megoldás. :(
2019. okt. 17. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!