Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem nézi meg egy pszichi...

Miért nem nézi meg egy pszichiáter egy skizofrén telefonját, vagy valamilyen elektronikus eszközét hogy le hallgatattják-e?

Figyelt kérdés
Tehát ha azt mondja neki hogy lehallgatattják mondjuk valamilyen eszközről akkor miért nem hiszi el? Miért nem nézi meg? Hiszen ez lehetséges. Amilyen modern a technológia simán előfordulhat ilyesmi. Lehet hogy az a skizofrén nem is skizofrén és csak át kellene néznie a számítógépét és telefonját. Akkor miért nem teszi meg?
2019. okt. 15. 13:30
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
Ilyesmiben maximum ügyvéd tud segíteni szerintem.
2019. okt. 15. 14:31
 22/69 A kérdező kommentje:
De ez csak egy téveszme. Tehát azért írtam ki így a kérdést. Én magáról a téveszmékre értem. Hogy azt nézik át. De a skizofrénia állhat csak téveszmékből. Hiszen ez a lényege a skizofréniának. Én csak 1 darab ilyen téveszmét említettem meg. Nem kell csak egyből erre gondolni.
2019. okt. 15. 14:33
 23/69 anonim ***** válasza:
63%

Volt egy középiskolás lány, aki azt állította magáról hogy megpróbálták berángatni egy fekete furgonba és elrabolni, de szerencsére el tudott futni. Pontos leírást adott hol történt az egész. Na most ott volt egy kamera, ami jól rögzítette a helyszínt. Mivel emberrablási kísérletről volt szó, a rendőrség nyomozott. Megnézték a biztonsági felvételeket a lány pontos vallomása alapján, na hát ott nem történt semmi.

Ráadásul nem ez volt az első eset hogy a lány ilyet kitalált, és az is bebizonyosodott hogy nem volt semmi valóságalapja. Ez így elég meggyőző? :D

2019. okt. 15. 14:37
 24/69 A kérdező kommentje:
A többi állításait is átnézték?
2019. okt. 15. 14:41
 25/69 anonim ***** válasza:

Sokkal összetettebb az említett betegség annál, mint "egyetlen téveszme" ami "vagy igaz vagy nem"

Ha lennének ismereteid, rájönnél. Gondolom tele van minden leegyszerűsítő leírással, de sok a leegyszerűsítés meg a ferdítés is. Ha szakmai könyvet ismernél, melyben le vannak írva minden mentális betegség, zavar diagnosztikai kritériumai, rájönnél miről van szó.

2019. okt. 15. 14:42
 26/69 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező, mit nem értesz azon, hogy a pszichiáter nem biztonságtechnikai szakértő és nem fogja egy megalapozatlan állítás miatt a rendőrséget zargatni? Nem az a feladata, hogy minden egyes állításnak utána nézzen. Mert jellemzően nem csak egy téveszméje van, és ez önmagában nem is elég a diagnózishoz.

Anélkül is meg tudja állapítani, hogy valaki skizofrén-e vagy sem. Mert ez az ő szakterülete nem a nyomozás. Ha esetleg nem lett volna világos, amit a képalkotó diagnosztikáról írtam: ha valaki skizofrén akkor a CT vagy MRI felvételen láthatóak bizonyos agyi elváltozások, ezért is kell egy ilyen vizsgálat a diagnózis felállításához.

2019. okt. 15. 15:02
 27/69 A kérdező kommentje:
Tehát ha CT és MR felvétel bizonyítja hogy az állításai hamis. Egy agyi felvétel hogyan bizonyíthat valamit egy ember állításairól,hogy hamis e vagy igaz? Nem értem. Ezért kellene utána nézni.
2019. okt. 15. 15:06
 28/69 anonim ***** válasza:
63%

"Nem értem."

Azért nem érted mert teljesen inkompetens vagy. Ellenben egy szakember aki ezt tanulta hosszú évekig egyetemen az érteni fogja.

2019. okt. 15. 15:09
 29/69 A kérdező kommentje:
De kérdezem én. Egy agyi vizsgálat hogyan dönti el hogy az ember igazat mondd e vagy hazudik? Nem inkább utána kéne nézni külső tények után? Aztán felállítani a diagnózist? Nyílván nem. Mert nem az ő szakterülete hogy jobban megvizsgálja a beteget.
2019. okt. 15. 15:11
 30/69 anonim ***** válasza:
60%
Kicsit olyannak érzem ezt az egészet, mintha egy óvodásnak kéne elmagyaráznom hogy a nagy hadronütköztetőben hogy szaladgálnak a részecskék...
2019. okt. 15. 15:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!