Mit jelent a Szochiopapta? Kire lehwt állítani azt hogy alkoholista?
Én többféle meghatározást is hallottam az alkoholizmusra, beszélgettünk erről egyetemi óra keretében is. Nekem az a legelfogadhatóbb magyarázat, hogy az az alkoholista, aki már a napi teendőit is hanyagolja a pia miatt, és romlik az életvitele a függősége miatt. Persze ha minden nap kocsmázik, de még nem függő (bár ezt így kötve hiszem), akkor is fel lehet ellene hozni a bíróságon.
A szociopata meg egy spektrum, bár vannak tipikus tünetei. Ha orvos nem diagnosztizálta, akkor ajánlom, hogy ne ilyenekkel dobálózz, hanem fejtsd ki, hogy miket tett pontosan.
A szociopata sok bántalmazás miatt lett az. Ő csak tovább adja a bántalmazásokat másoknak. De lehet alkoholfüggősége. Gyakori a disszociális személyeknél az alkohol és drogfüggőség.
Általában nagyon impulzív és a munkahelyen gyakran váltogatja az impulzivítása miatt. Figyelmetlen, és szeret bűncselekményeket elkövetni. Általában képzetlen így nincsen a társadalom ranglétráján. Az alacsony intelligenciája miatt hamar elkapják. Impulzus kontroll zavarral küzd. Hangulatingadozásai miatt másokat tesz felelőssé. Bánt másokat mivel ő maga is bántalmazott volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!