Mi tehetek? A férjem pszichiátrián kezelt beteg, de nincs jól, mégis kiengedték.
A férjem 20+ éve pszichiátriai betegségekkel küzd folyamatos orvosi kontroll, betegségtudat és gyógyszerszedés mellett. Ha minden ok, hosszú évekig teljes életet él, dolgozik, vezet (persze a gyógyszereket kell szednie). 5-6 évente előfordul, h valami trauma hatására bekattan, és ilyenkor beszámíthatatlan, téveszméi lesznek. Hogy ő a második megváltó, harcol a gonosz ellen (ördögűzéssel pl. rajtam), a NATO őt figyeli a műholdakról, ilyenek. Általában 1-2 hét alatt helyrerántják a pszichiátrián, esetleg új gyógyszereket lőnek be neki, még kb 2 hét a lelkét is, és minden ok. De most 3 hete bent van, és nincs semmi változás, ugyanúgy mondja a hülyeségeit, amit az orvosa is lát. Könyörögtem neki, h ne engedje ki teljes hétvégére (péntek - vasárnap), mert félek tőle, félek magamtól, a reakcióimtól, és mégis kiengedték. Most itthon van, nyugtatóval tömjük magunkat Anyóssal (a saját anyja is!!!), h elviseljük, ugyanúgy megvannak a képzelgései. Mit tehetek/mit tehetünk az orvossal szemben, h ne engedjék ki, pláne nehogy záróval kiengedjék jövő héten. Az a baj, h annyira nincs bekattanva, tudja, h hogy kell a kórházban viselkedni, és csak a magaviseletet nézik ott, betartja e a szabályokat, ilyenek. De itthon egy pokol vele az élet, mert mindenáron le akarja nyomni a téveszméit rajtunk. Ördögűzést hajtott végre rajtam, azért került be, ezt nem csinálja, de most még zsidózik. (Semmi bajom nincs a zsidókkal, tévedés ne essék.) Hogy zsidó vagyok (nem vagyok az), azért van mindig pénzem, ki kell irtani őket, de nem baj, a magyar vér erősebb bennem. Mindezek mellett van egy 5.5 éves kislányunk. Őt nem bántja, vele kedves, de a gyerek is megállapított, h vicceseket mond apa. Válni szeretnék, de innen elmenni nem tudok.
Elsősorban viszont azt szeretném tudni, h milyen jogaim vannak nekem arra vonatkozóan, h beleszóljak, h mikor engedjék ki a kórházból vagy mit tudok tenni. Köszönöm.
"Az, meg h miért szültem, áldozathibáztatás. Életem legcsodálatosabb dolga a kislányom. Odafigyelek rá. El fogok válni."
Tévedsz, ez nem áldozathibáztatás, hanem felelötlen döntés részedröl. Egy pszichikailag ennyire komolyan beteg embertöl felelöségteljes ember nem vállal gyereket.
Itt az egyetlen áldozat a gyerek, nem te, és minimum felerészben a te áldozatod!
Az, hogy te életed legcsodálatosabb dolgának tartod, az nem jelenti azt, hogy a gyerek ettöl nem megy tönkre, 5 éves korra már igen komoly sérüléseket szerzett valószínüleg.
Hiába "figyelsz oda", ha ilyen környezetben él, ez a környezet önmagában meg egy pszichotikus ember állandó társasága ellen semmit nem ér a figyelésed!
Az meg, hogy "el FOGSZ" válni, tipikusan csak kibúvó keresése, mikor lesz belöle valami, ha már a gyerek vagy felnött és megszökik töletek, vagy amikor ö is ´allandó kezelésre fog szorulni?
Ha komolyan vennéd, akkor nem engednéd, hogy a férjed rajtad ördögüzést végezzen, nem halaszgatnád a továbblépést, hanem már TEGNAP elmentél volna valahová (Anyaotthon!), ahol legalább a gyereknek lenne valami esélye arra, hogy ne tedd tönkre teljesen!
"azért van mindig pénzem, ki kell irtani őket, de nem baj, a magyar vér erősebb bennem"
Hiába a férjed, elmebeteg. Komolyan megvárod míg egyszer kattan egyett benne valami, és már nem áll meg ennyinél, hogy téged épp nem kell megölni? Megvárod hogy kárt tegyen benned, vagy a gyerekedben? Eszednél vagy? Tudom hogy az elmúlt idők emberét próbálod belelátni, de ha csak nem tudod elintézni, hogy gyógyszerekkel szedálva legyen, nem vagytok biztonságan, és ő addig neked idegen. Hogy bírsz így lefeküdni mellé esténként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!