Mi tehetek? A férjem pszichiátrián kezelt beteg, de nincs jól, mégis kiengedték.
A férjem 20+ éve pszichiátriai betegségekkel küzd folyamatos orvosi kontroll, betegségtudat és gyógyszerszedés mellett. Ha minden ok, hosszú évekig teljes életet él, dolgozik, vezet (persze a gyógyszereket kell szednie). 5-6 évente előfordul, h valami trauma hatására bekattan, és ilyenkor beszámíthatatlan, téveszméi lesznek. Hogy ő a második megváltó, harcol a gonosz ellen (ördögűzéssel pl. rajtam), a NATO őt figyeli a műholdakról, ilyenek. Általában 1-2 hét alatt helyrerántják a pszichiátrián, esetleg új gyógyszereket lőnek be neki, még kb 2 hét a lelkét is, és minden ok. De most 3 hete bent van, és nincs semmi változás, ugyanúgy mondja a hülyeségeit, amit az orvosa is lát. Könyörögtem neki, h ne engedje ki teljes hétvégére (péntek - vasárnap), mert félek tőle, félek magamtól, a reakcióimtól, és mégis kiengedték. Most itthon van, nyugtatóval tömjük magunkat Anyóssal (a saját anyja is!!!), h elviseljük, ugyanúgy megvannak a képzelgései. Mit tehetek/mit tehetünk az orvossal szemben, h ne engedjék ki, pláne nehogy záróval kiengedjék jövő héten. Az a baj, h annyira nincs bekattanva, tudja, h hogy kell a kórházban viselkedni, és csak a magaviseletet nézik ott, betartja e a szabályokat, ilyenek. De itthon egy pokol vele az élet, mert mindenáron le akarja nyomni a téveszméit rajtunk. Ördögűzést hajtott végre rajtam, azért került be, ezt nem csinálja, de most még zsidózik. (Semmi bajom nincs a zsidókkal, tévedés ne essék.) Hogy zsidó vagyok (nem vagyok az), azért van mindig pénzem, ki kell irtani őket, de nem baj, a magyar vér erősebb bennem. Mindezek mellett van egy 5.5 éves kislányunk. Őt nem bántja, vele kedves, de a gyerek is megállapított, h vicceseket mond apa. Válni szeretnék, de innen elmenni nem tudok.
Elsősorban viszont azt szeretném tudni, h milyen jogaim vannak nekem arra vonatkozóan, h beleszóljak, h mikor engedjék ki a kórházból vagy mit tudok tenni. Köszönöm.
Amíg nincs gondnokság alatt, addig te men szólhatsz bele a kezelésébe.
Vedd fel telefonra, amiket csinál és ezzel fordulj az orvos feletteseihez.
Másrészt meg sürgösen válj el töle, mert a gyereket teljesen tönkreteszed, ha ilyen környezetben kell élnie. (Eleve nem értem, ha ilyen régen beteg, akkor miért vállaltán egyáltalán gyereket, aki örökölheti a betegséget!)
Fluanxol depot kap régóta, csak most levették felére az injekciót (egy mellékhatás miatt), esküszöm én is rá, h ettől jöttek a tünetei ismét. Mondtam az orvosának is. (De tök durva, h ezt mondani kell... Nem látja a kartonján?)
Válást, menekülést készítem elő, de sajnos nem tudok lépni egyik pillanatból a másikra, és a kislányomra egy műtét is vár novemberben, nem igazán lenne szerencsés ebben az évben elmenni Pestről. Az, meg h miért szültem, áldozathibáztatás. Életem legcsodálatosabb dolga a kislányom. Odafigyelek rá. El fogok válni.
A másik, h értem én, h a kórház nem hotel, de nem gondolom, h az a személy, aki második megváltónak képzeli magát és/vagy azt gondolja, h a NATO műholdról figyeli, és hasonlók, az egészséges, és kiengedhető a világba gyógyultként. Normális esetben egyáltalán nem ilyen. Teljesen hétköznapi ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!