Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Iskola előtt nyugtató?

Iskola előtt nyugtató?

Figyelt kérdés

Ugye ma kezdődött a suli, és szeretném ezt az évet kevesebb stresszel megcsinálni. Szociális fóbiám van, nagyon szorongok a tömegben plusz volt már pánikrohamom és félek, hogy megint lesz a közeljövőben. Járok pszichiáterhez, nemsokára újra megyek hozzá. Ha ezt elmondom neki és megkérem, hogy írjon ki nekem valamilyen nyugtatót, akkor ír (egyéb vizsgálat nélkül)?

Esetleg van itt olyan aki szed nyugtatót suliba esetleg munkába? Van valamilyen hatása a teljesítményre?

2019. szept. 2. 19:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyugtatónak valami benzodiazepint írnak fel. Xanax, Frontin. Na ezeket iskolás korúaknak (feltételezem az vagy) több mint nem javasolt szedni. Hihetetlen gyorsan rá fogsz szokni mert tényleg megoldja a szorongást és magadra sem ismersz majd. Elsőnek csak pszichésen aztán fizikailag is rászoksz. Az elvonási tüneteket meg ha kontrollálva is vannak akkor sem akarod magadnak. Fáj minden porcikád, üresnek érzed magad teljesen, eszméletlen szorongás és pánik. Az utóbbi kettő nálad főleg jelentkezni fog hiszen ezek miatt szeretnéd szedni. Utána lehet megoldódnak a problémák ha a gyógyszerezés közben megtanulsz feloldódni a tömegben, de az elvonási tünetek alatt mindenképpen jelentkezni fognak. Hónapokig eltarthatnak.

A teljesítmény növekedés/csökkenés mindenkinél egyéni. De valamilyen módon mindenképp befolyásol.

Beszélj a pszichiátereddel, de ne akarj nyugtatót, inkább valami más megoldást találjatok.

Én hála égnek soha nem szoktam rá a benzokra, de volt hasonló élményem egy "füves" boltban kapható teától. Az is a GABA receptorokhoz köt mint a Xanax és a Frontinban található alprazolám csak sokkal-sokkal gyengébb a hatása, de gyakorlatilag nyugtató. 1 évig ittam minden este egy adaggal pusztán azért mert nem szerettem volna egyetem után alkoholt fogyasztani, de valami jólesett azért relaxálni, meg mert kellemes hatása volt. Az a tipikus szociális drog, de nem hátrált semmiben, túladagolni lehetetlen mert előbb hányod ki és nem is hosszú a hatása. És bizony voltak elvonási tünetek 1 év után. Pontosan olyanok amiket fentebb leírtam. Na most el sem merem képzelni milyen elviselhetetlenül rossz lehet a gyógyszer. Több internetes fórumon is beszélgettem emberekkel akik mind erre a teára mind az alprazolámra vagy egyéb benzokra rá voltak szokva és ugyanazokat a problémákat "kezelték" vele és ugyanazok az elvonási tünetekkel harcoltak miután leálltak vele.

Ha mást nem remélem legalább ezt elviszed magaddal, és inkább próbálsz valami más megoldást találni a gyógyszereken kívül.

Nem, nem fogom elmondani mi ennek a teának a neve. Én csak rekreációs célból ittam és úgy is rémes volt az elvonás. 4 nap agonizálás és 1.5 hónap szorongás. Tényleges problémákra sokkal rémesebb lehet. Na meg mert nem vagyok orvos.

2019. szept. 5. 21:55
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Az előbbi jó hosszú válaszhoz kiegészítésnek: ilyen jó elvonási tüneteket tud okozni a Xanax, Frontin, Valium. És ennek a faszinak orvos írta fel, mindig annyit szedett amennyit kellett. Persze ő évekig szedte, és egyik napról a másikra hagyta abba, de referenciának tökéletes mit tud művelni az emberrel egy nyugtató függőség.

[link]

2019. szept. 5. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!