Rivotril függővé válhattam ilyen rövid idő alatt?
Fontos!?
1/10 A kérdező kommentje:
Még azt kihagytam hogy a legelső rivotril előtt egy 0,25 ös frontint is bevettem előtte 2-3 nappal
A benzodiazepinek igaz tudnak rövid idő alatt is függőséget okozni, de összesen 4 tablettától, köztük több napos szünettel elég valószínűtlen. Többet ne vegyél be, próbálj valamilyen más módon lazítani (ha úgy gondolod, hogy neked való, a meditáció vagy autogén tréning is nagyon hasznos ilyenkor).
2019. aug. 18. 12:00
3/10 anonim válasza:
Valószínűleg pszichés alapúak a tüneteid. Nyugodj meg, ettől nem valószínű, hogy függőség alakult volna ki.
2019. aug. 18. 12:01
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igazából magammal nem vagyok elégedett, eluralkodott egy rossz érzés bennem hogy milyen béna vagyok meg ilyenek stb stb, annyi hogy így próbáltam oldani mert panaszkodni nem szeretek másoknak, dolgozom, végzem a dolgomat, nem akartam erre időt fecsérelni hogy kibeszéljem meg ilyenek, de azóta tudom hogy hiba volt
Nem sok mindenhez értek, de a nyugtatókhoz nagyon. Nem lettél függő, semmi bajod nem lett, ez 100%
2019. aug. 18. 12:12
Csak ne szedd minden nap, mert elég könnyű rászokni. Kb 20 évig voltam benzo függő, ebből 8 év rivotril.
2019. aug. 18. 18:47
A rivo nekem katatoniát indukált,az elhagyás meg szedés is.Nagyon remek gyógyszer.Nem értem hogy lehet ilyen benzo mérgeket egyáltalán engedélyezni?
2019. szept. 2. 18:28
Benzokat még orvosi utasításra is nagyon körültekintően szabad csak fogyasztani. Inkább a felírt adag fele és azt sem minden nap.
Pár tablettától még nem fogsz rászokni, de dobd is ki az összeset gyorsan, nehogy véletlen megint beszedj egyet mert abból aztán majd megint 1 meg majd megint 1 lesz. Ha nem orvos írja fel akkor úgy tekints rájuk mint egy időzített bombára. Ha felírva kell szedned még akkor is az csak akkor a benzoknál nincs jobb megoldás.
Tényleg horribilis elvonási tüneteket tud produkálni. Én csak egy szintén GABA receptorokhoz kötő full legális teától való megválás után szenvedtem pár hétig, de el tudom képzelni mekkora pokol lehet a gyógyszer.
Persze ha orvos írta fel akkor ne dobd ki hiszen a kezelés része, de vigyázz azzal hogy ha mindig stresszhelyzetben veszed be akkor mentálisan berögződik hogy az olyan helyzeteket nem is tudod megoldani benzo nélkül.
2019. szept. 5. 22:21
9/10 A kérdező kommentje:
Akkor ha néha beveszek 1-2 rivotrilt már az is baj? Egyébként nem tudok megbékélni magammal az a bajom. 20 éves fiú vagyok és túl érzékeny. Ettől függetlenül sokat tanulok, imádom az embereket és teszem a dolgomat meg a kötelességem. Viszont frusztrál hogy a mindennapokban emberek között zavarban érzem magam. Mint egy kislány olyan zavarba tudok jönni főleg akkor ha egy lány hozzászól. És ez nem férfias. Mármint hogy ilyen zavarba jövő kis izé vagyok. Emiatt a kiállásom is 0. Pedig rendesen ápolom magam, figyelek magamra, kipróbáltam sok mindent hogy változzak, de semmi. Egész nap feszült vagyok meg mindig attól félek hogy mikor égek majd be valaki előtt meg ilyenek. És rivotril után valamiért olyan nyugodtnak érzem magam meg frontin utána is hogy úgy érzem ezekkel tudnék teljes életet élni
10/10 A kérdező kommentje:
Egyedül pszichológusnak beszéltem erről egyébként, amiket mondott kipróbáltam , de semmi. Ettől függetlenül bízom benne hogy valami csoda folytán majd a tanulástól ha lesz belőlem valami megjön az önbizalmam és nem hasfájással meg gyomorgörccsel kell menni az emberek közé. Megszokták hogy 0 a kiállásom és emiatt lenéznek iskolában meg szivatnak
Kapcsolódó kérdések: