Állandó, folyamatos szorongás mihez vezet? Van kiút egyedül, vagy mindenképp szakember szükségeltetik?
Krónikus stresszhez vezet, ami rombolja a szervezetet, meg úgy a mindennapi életet is.
Attól függ, hogy kell-e szakember mennyire súlyos a szorongás. A szorongás sohasem csak úgy magától van, létezik egy mélyen - akár tudat alatt - beágyazott oka, ami miatt megnyilvánul.
Ha azt valahogy sikerül egyedül feltárnod, akkor nagy lépést teszel a megszüntetése felé. Nekem ez a hipochondriával hosszú évek alatt sikerült.
Ha nem, akkor tényleg szakember segíthet benne, viszont akkor maximális együttműködésre van szükség, mert egyedül ő sem tud csodát tenni.
Köszönöm szépen kedves első 😊 Nekem ez anno depresszióval kezdődőtt, azóta a szorongás is folyamatos. És az utóbbi évben sajnos jött hozzá a hipohondria és a pánikbetegség. Nem tudom ezektől egyedül meg tudok e szabadulni, de lehet hogy szakember lesz a vége.
Kedves második neked is köszönöm 😊 Ha lehet én egy ideig gyógyszer nélkül próbálkoznék. Kiskorom óta tömnek gyógyszerekkel így inkább mellőzném. De nagyon köszönöm a választ
"Nekem ez anno depresszióval kezdődőtt, azóta a szorongás is folyamatos. És az utóbbi évben sajnos jött hozzá a hipohondria és a pánikbetegség."
Azt kell megérteni, hogy ezek mind TÜNETEK. Ugyanannak az oknak többféle arca.
Az okra kell rájönni, és akkor az összes megszűnik magától.
A hipochondria például teljesen illogikus dolog. Miközben az ember halálos betegségektől retteg, hetente többször vagy akár naponta autóba ül, és ezzel sokkal nagyobb kockázatnak teszi ki magát, mint amitől valójában fél... de ez eszébe sem jut.
Ezek irracionális félelmek, amelyek egy mély traumában gyökereznek. Ezt kell feltárni, meggyógyítani, és akkor a tünetek is elmúlnak maguktól.
Nekem például egy súlyos önértékelési zavarom volt (van...), és ez nyilvánult meg többféle módon. Mióta kezelem, sokkal jobban érzem magam minden tekintetben.
Köszönöm szépen kedves utolsó
Egyedül küzdesz vele vagy szakemberrel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!