Bűnöző notórikus hazudozó aki tenyleg nem tudja mit csinál pszichológus vagy más szakember titoktartása vonatkozik arra ha elmondja neki hogy pl x embert átvert vagy ellopott házából dolgokat?
Sajnos nagyon szoros kapcsolat fűz egy ilyen emberhez. Piti bűnöző nem erőszakos soha, "csak" átver másokat néha elvisz mimdent ami a szeme elé kerül. Tudni kell hogy tényleg nincs tisztában magával. Nem elmebeteg olyan szinten hogy ránézésre is tudjuk hogy baj van, de képtelen igazat mondani bármilyen dologban is akkor se vallaná be egy hazugságát (ami nem bűncselekmény) ha az elete múlna rajta. Nem azért mert nem akarja hanem mert képtelen rá. Tényleg!
Viszont így hogy ilyne életmódot él egész életében börtönben lesz vagy rossz embert fog ki és masnap halott lesz. Sajnálom mert tényleg nincs tudatában.
De azt gondolom egy megfelelő szakember feltudna nyitni benne valamit hogy közelebb kerüljön a valósághoz. Ha sikerülne elvinnem valakihez és adj Isten beismerné valahogy valamilyen bűncselekményét akkor a szakembernek titoktartása van vagy kötelessége jelenteni?
Ismétlem sosem volt erőszakos cselekménye. Nem okos bűnöző, ha bizonyítékokkal szembesítik akkor egy "másik világba" megy át az elméje mert összeegyeztethetetlen számára. Akár bűnügy akár csak egy piti hazugság hogy pl du 2kor nem bp-en volt hanem pécsen.
Voltam egy táfgyalásán ahol mondta az ügyvéd hogyha nem is igaz a vád akkor is jobban jàr ha azt mondja ő tette enyhébb büntetésért (persze ő tette de nem kepes szembesülni a valósággal). Ennek ellenére sem ismerte el hogy tudtuk hazudnia kéne (számàra de értitek) beismerni hogy enyhébbet kapjon. Szembesítéseknél félrebeszél.
Az élet egyéb területein sem 100-as, sosem volt az.
Nagyon sajnálom mert a szíve mélyén jó, és tényleg beteg.
Milyen szakember lehetne tapasztaltabb e téren? Csak hogy beszélgessenek és elmondja nekem ha többet nem is érünk el hogy kell kezelni. Felhívtam a pszochologiai tanszek kriminalpszichológiaibrészét elmondtam mi van de ők se tudtak erre semmit mondani higy létezne olyan szakember aki hasonlóval foglalkozna.
Sajnos anyagilag is tőle függök , amit megkeres vagy lop az a pénz eltűnik, lehet drogra kitudja nem látni rajta olyan tipikus drogos tüneteket , de ez most mellékes is valamilyen szinten mert ha drogozik, nem attól ilyen az cska egy mellékszereplő a dologban hogy szüksege van rá. Tehát nem afeltételezett drogozás a fő probléma (azon kívül hogy arra mehet el a penz amit nehezen összekapar vagy összelop. De nem nagy dolgok "csak" ha valahogy ott van valakinel magaval viszi a fénykepezőgepet vagy szerszámot ilyesmi.
Szembesítés tehát hiábavaló összeomlik mert tényleg azt hiszi az elméje hogy ő ilyet nem csinál.
#1 nem közeledni szeretnék csak engem is elkezdett érdekelni. Egy notórius hazudozó azt állítja hogy büncselekményt fog elkövetni, vagy követett el, akkor is minden esetben jelentik?
Azért érdekel, mert pl. nekem olyan betegségem van, ami miatt volt, hogy azt hittem elkövettem valamit, pedig nem, ez más eset, de felmerült bennem, hogy ilyenkor jelentették a rendőrség felé? Hisz én azt állitottam,hogy tettem valamit. Bár az én esetemben az orvos azonnal rájött, hogy pszichotikus állapotban vagyok.
Köszönöm a választ. Viszont így en is meghondolom mit mondok el a saját terapeutámnak :-)
Nem csinaltam semmi durvát de pl kiskoromban loptam radírt tollat (ez nyílvan már elévült).
De 2 éve pl naívan belementem egy gyors-hitelfelvetelbe úgy hogy tudtam hamis a munkáltatói. Nem milliókról van szó de akkor is bűncselekményt követtem el. Őszinte vagyoknsose hazudnék nem is tudok nem is akarok de lehet ha ez esetbennkikérdeznének m..... nem tudom mit tennék. Nyilvan senkit nem érdekel milyen kiszolgaltatott és befolyásolható állapotban voltam. A törvény nem empatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!