Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline betegnek érdemes...

Borderline betegnek érdemes belevagni egy párkapcsolatba?

Figyelt kérdés
Félek nagyon és nem merek belemenni, ismerem magam és tudom milyen tüneteim vannak... És nagyon szégyenlem magam miattuk meg akkor is ha nem igazán tehetek róla és félek nagyon, ha meglatna valaki ezt az oldalamat akkor nem kellenek neki és azonnal elhagyna és bekovetkezne amitől amúgy is mindig félek... Hogy nem vagyok elég jó és szerethető. :(
2019. szept. 1. 17:34
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy nagyon szükségem lenne terápiára, de nagyon drága és nemtudom kifizetni.. Korábban jártam, másfél évig egyhuzamban, de havi 65 ezer Ft volt kB és ami ilyen Sztk-s, az meg nem ér semmit, főleg nem borderline-ra..

Most találtam egy kedvezményes helyet, de ott is 8000 egy alkalom. És akkor ne is beszéljünk, hogy borderline - nál van, hogy azt mondják úgy érdemes járni, hogy igazán hatékony legyen, hogy heti 2x. Hát köszönöm, és kinek van ennyi pénze?

2019. szept. 23. 04:34
 22/26 anonim ***** válasza:
Dialektikus viselkedésterápiára jártál?
2019. szept. 23. 12:41
 23/26 A kérdező kommentje:

Nem, TFP terápiára... Nem kérdezd minek a rövidítése, mert elfelejtettem.. Az volt a lényege, hogy a terapeutam nem azt akarta, hogy a viselkedesem tanuljam meg szabályozni, hanem hogy megertsem, miért érzem azt amit és miért viselkedek így. Szerinte a kognitív terapianak kevésbé veszem hasznát, és hogy nem az a megoldás, hogy leszabalyozom magam, közben pedig nem értem, miért viselkedek úgy ahogy.

Lehet nem így gondolja, de én ezt vettem le az ő latasmodjabol... Szoval Ő ezt a fajta terápiát preferálta a kognitivval szemben.

2019. szept. 23. 15:27
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy tűnik, ő ehhez ért, és kuncsaft kell neki, de nem látszik jó megoldásnak, hogy a viselkedés szabályozása helyett magadat boncolgattatja, mert az volna a lényeg, hogy ne űzzétek el magatoktól azt, aki szeret. Írtad, hogy sűríteni akarta a terápiákat, erről az jut eszembe, h. volt egy pénzéhes nőgyógyászom, aki negyedévente akart olyan vizsgálatra hívni, ahová más évente jár, de erre egésszégügyi indok nem volt.
2019. szept. 23. 16:11
 25/26 anonim ***** válasza:
Azért ne vegyél készpénznek mindent, amit gondolok, mert ha te hasznosnak érezted, akkor mégis neked való ez a fajta dolog...
2019. szept. 23. 16:21
 26/26 anonim ***** válasza:

[link]

Pedig ez elég jól hangzik... Nem javultál?

2019. okt. 5. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!